Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, le recomandă cetățenilor să folosească serviciile on-line oferite de Primărie. Lucian Harșovschi a reamintit faptul că Primăria Suceava asigură accesul online al cetățenilor pentru informații referitoare la petiții, impozite și taxe locale, eliberarea avizelor și autorizațiilor etc.

El le-a recomandat sucevenilor să acceseze online informațiile și formularele disponibile pe site-ul primăriei.

Astfel, pentru a verifica stadiul soluționării cererilor se poate accesa linkul http://primariasv.ro/…/C7FE65EC77619B7742257489004B1C7E…, unde trebuie introdus numărul bonului și data înregistrării.

De asemenea, la subsecțiunea „Formulare”, pot fi accesate formularele de cereri specifice fiecărui serviciu în parte, http://primariasv.ro/…/portal.nsf/AllByUNID/0000138A…

Nu în ultimul rând, pentru plata impozitelor și a taxelor locale trebuie accesat linkul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public.

„În cazul în care nu aveți acces la mediul online, pentru a evita aglomerația și deplasarea la ghișeele primăriei, recomand să solicitați informațiile de care aveți nevoie apelând la 0230.212.696.  De asemenea, la nivelul primăriei se instalează un portal web pentru servicii electronice și un sistem digital de administrare al documentelor (prin proiectul APLICAT), cu ajutorul cărora, sucevenii vor putea solicita online actele de care au nevoie (aviz/acord/autorizație/adeverință etc.)”, a spus viceprimarul Sucevei. El a explicat că procesul va fi unul simplu, respectiv completarea unei cereri pentru înregistrare, solicitare și atașare documentului justificativ, trimitere către primărie, procesare, solicitare, generare act și livrare prin portal împreună cu notificările pe mail/sms.

Lucian Harșovschi a adăugat că proiectul este finanțat prin Fonduri Europene, valoarea totală a acestuia fiind de 2.777.418 lei. Termenul de finalizare al proiectului este 24 iulie 2021.

„Începând de astăzi și până în 17 martie 2021, în cadrul primăriei vor avea loc activități de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate, ce vor oferi servicii electronice pentru cetățeni”, a mai spus Lucian Harșovschi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava