Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că în această vară au fost realizate lucrări de modernizare și reabilitare, precum și dotări, la toate unitățile de învățământ din acest municipiu. Cătălin Coman a precizat că majoritatea lucrărilor sunt finalizate, iar cele în curs vor fi gata până la începerea anului școlar. Coman a spus că anul acesta, Primăria Fălticeni a alocat o sumă de 3 milioane de lei de la bugetul local pentru lucrări de investiții la unitățile de învățământ. El a precizat că printre lucrările realizate se numără cele de la Colegiul Național „Nicu Gane”, acolo unde acoperișul internatului a fost schimbat. La același colegiu s-a lucrat la reabilitarea centralei termice, la care au fost anumite probleme, astfel încât agentul termic să poată fi furnizat în bune condiții pe perioada sezonului rece. De asemenea, primarul din Fălticeni a mai spus că la Colegiul Agricol Vasile Lovinescu s-au efectuat lucrări de modernizare la clădirea unde a funcționat internatul și a fost construit gardul care înconjoară unitatea de învățământ. Cătălin Coman a spus că un alt colegiu la care s-au realizat lucrări în această vară este și Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, aici fiind achiziționat și mobilier nou pentru cabinetele de fizică și chimie.
El a mai adăugat că lucrări importante s-au făcut și la școlile gimnaziale din Fălticeni. Cătălin Coman a dat ca exemplu Școala „Alexandru Ioan Cuza” acolo unde s-au alocat fonduri pentru modernizarea și reabilitarea terenului de sport, precum și pentru construirea unei săli de sport.
De asemenea, la școala nr. 2 urmează să fie construită o cantină nouă.
Pe de altă parte, Cătălin Coman a spus că la sumele alocate pentru școli se mai adaugă și fondurile europene obținute prin două proiecte promovate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. – Eficiență energetică în clădiri publice, în valoare de 6,5 milioane de lei. Cele două proiecte au ca obiective lucrări de îmbunătățire a infrastructurii la două instituții de învățământ din Fălticeni: “Reabilitarea termică Școala Gimnazială Ioan Ciurea” și “Reabilitarea termică a internatului (Cămin C2) – Colegiul Tehnic Mihai Băcescu”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava