Concert pascal
MOPAN Suceava

Consilierul local PSD din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, acuză faptul că primăria acestui municipiu realizează lucrări fără a avea autorizaţie de construcţie. Tiberiu Maerean a făcut referire la amenajarea unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii din Rădăuţi, investiţie pentru care ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de primăria în data de 12 august 2014, deşi autorizaţia de construire era expirată. El a explicat că Primăria Rădăuţi a emis o autorizaţie de construire pentru lucrările de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii, în data de 25 octombrie 2013, care avea termenul de valabilitate al acestui document fiind de şase luni. „Astfel, această autorizaţie de construire este expirată încă din luna aprilie 2014, motiv pentru care lucrările se realizează în mod ilegal”, a spus Maerean. El a arătat că lista neregulilor în cazul acestei investiţii a Primăriei Rădăuţi este mult mai lungă, plecând de la lipsa unei hotărâri a Consiliul Local pentru aceste lucrări, emiterea avizelor necesare pentru autorizaţia de construcţie, şi până la modul în care s-a predat către constructor terenul pe care va fi amenajată zona pietonală.

În primul rând, Tiberiu Maerean a arătat că autorizaţia de construire a fost emisă în data de 25 octombrie 2013, iar avizele necesare din partea companiilor de utilităţi, respectiv SC ACET SA, SC NORD GAZ SRL Rădăuţi, şi E.ON Moldova Distribuţie au fost emise ulterior acestei date.

Maerean a explicat că lucrările la amenajarea zonei pietonale ar trebui oprite, iar terenul trebuie adus la forma iniţială, şi datorită faptului că hotărârea Consiliului Local Rădăuţi prin care s-a aprobat restricţionarea traficului auto pe str. Piaţa Unirii pe durata realizării investiţiei a fost atacată în instanţă de Prefectura Suceava.

Contactat telefonic, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce a atacat în instanţă această hotărâre deoarece face referire doar la restricţionarea traficului şi nu la schimbarea destinaţiei zonei respective, din stradă deschisă traficului rutier în zonă pietonală. „Ei au dat o hotărâre de consiliu pentru restricţionarea traficului, dar de fapt acolo este o închidere definitivă a traficului rutier şi schimbarea destinaţiei. Astfel, în acest caz era nevoie de o Hotărâre a Consiliului Local pentru schimbarea destinaţiei, care trebuie adoptată cu două treimi din voturile consilierilor”, a spus Sinescu. El a adăugat că Primăria Rădăuţi nu ar mai trebui să continue să realizeze acele lucrări în condiţiile în care această hotărâre a Consiliului Local este suspendată.

Pe de altă parte, consilierul PSD Tiberiu Maerean a declarat că nereguli există şi la modul înc are s-a făcut predarea terenului către constructor pentru realizarea investiţiei. Maerean a explicat că prin procesul verbal de predare a amplasamentului, Primăria Rădăuţi a dat constructorului un teren aflat în domeniul public al statului. Consilierul PSD a arătat că pentru a fi în legalitate, era necesară adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local prin care acest teren să fie transferat din domeniul public în domeniul privat. Nu în ultimul rând, Tiberiu Maierean a semnalat faptul că iniţial, Primăria Rădăuţi a încheiat contractul de realizare a investiţiei cu firma Condacia SRL Botoşani, pentru o sumă de aproximativ 560.000 de lei, iar ulterior, această companie a subcontractat lucrările către o altă firmă, SC Bader SRL, pentru o sumă de doar 305.000 de lei. „Mă întreb ce lucrare vom avea la acest preţ”, a mai spus Tiberiu Maerean.

Contactat telefonic, primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, a spus că din informaţiile pe care le are lucrarea pentru amenajarea acestei zone pietonale are autorizaţie de construcţie, iar informaţii mai multe despre acest lucru are viceprimarul Dumitru Ciobotariu. Acesta ne-a declarat la telefon că investiţia are o nouă autorizaţie de construcţie, şi la rândul său, ne-a sfătuit să-l sunăm pe directorul tehnic al primăriei pentru mai mutle informaţii. În discuţie pe care am avut-o cu directorul tehnic al primăriei, acesta a spus că în mod sigur există autorizaţie de construcţie, adăugând că în vechea autorizaţie a apărut o eroare de redactare. El a precizat că în vechea autorizaţie s-a scris eronat că acest document este valabil 6 luni, iar durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni, când în mod corect trebuia scris că autorizaţia este valabilă 12 luni, iar termenul de realizare a investiţiei este de 6 luni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava