Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean a recepționat lucrările de închidere și ecologizare a celor șapte gropi de gunoi neconforme din județ. Este vorba de fostele gropi de depozitare a deșeurilor din Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Siret, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Din comisia de recepție au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean, ai primăriilor din zonele respective, ai Inspecției de Stat în Construții, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției de Protecție a Mediului, Gărzii de Mediu, ai Apelor Române și bineînțeles ai proiectantului și constructorului.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Rădulescu, a declarat că lucrările executate de constructor, consorţiul de firme format din „SUCT” Suceava, „Consul ABC” Iaşi şi „Aglomacha Empresa Constructora”, din Spania, respectă întocmai proiectele și reprezintă un exemplu de bună practică. El a arătat că zonele respective au fost redate naturii iar autoritățile locale le pot exploata economic.

”Consider că este un succes pentru că de la niște spații insalubre au devenit spații redate mediului înconjurător pe care primăriile respective peste cinci ani se pot utiliza în scopul dezvoltării. Sunt zone redate în totalitate circuitului natural.

Constructorul s-a achitat în totalitate de sarcini și nu au fost obiecții din partea comisiei de recepție. Este incredibil ce s-a realizat. Sunt spații extrem de frumoase și cred că vor deveni extrem de utile”, a declarat Rădulescu.

39,5 milioane de lei, investiția în închiderea gropilor de gunoi neconforme

Fosta groapă de gunoi a municipiului Suceava, Călău cum i se mai spune, a fost ultima care a fost recepționată de către comisie. De menționat că lucrările la acest obiectiv au fost finalizate cu şase luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Închisă în 2009, cea mai mare groapă de gunoi din județul Suceava înglobează peste 750.000 de metri cubi de deșeuri. Dacă inițial groapa se întindea pe 11 hectare după compactarea deșeurilor suprafața ocupată s-a restrâns la 7 hectare. Închiderea celor șapte gropi de gunoi neconforme din județ a costat 39,5 milioane de lei. Investiția este parte componentă a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”.

Acesta prevede şi construirea celor două gropi ecologice de deşeuri de la Moara şi Pojorîta. Investiţia totală este de 218 milioane de lei, fără TVA, şi este cofinanţată din fonduri europene. Mai trebuie spus că toate investiţiile din cadrul proiectului ”Sistem Integrat de Management al Deşeurilor” vor fi monitorizate on-line cu sisteme de supraveghere video.

Lucrările de închidere ale fostelor gropi de gunoi din județ recepționate de Consiliul Județean, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava