Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene (MDRAPFE), a vizitat ieri, 10 mai, şantierul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco” din Craiova (finanțat de MDRAPFE, prin Compania Națională de Investiții), pentru a verifica stadiul lucrărilor.
Stadionul a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I. Stadionul va putea fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby in 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv, se vor putea organiza și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale.

Obiectivul de investiţii va cuprinde un stadion de fotbal, cu capacitatea de 30.929 de locuri pentru spectatori (dintre care 124 de locuri pentru persoanele cu dizabilități locomotorii şi pentru însoțitorii  acestora), spații destinate sportivilor (vestiare cu grupuri sanitare, săli de antrenament, cabinet medical), presei (tribuna media, SMC – central media al stadionului -, zona de lucru pentru presă, sală de conferințe, zonă mixtă, zonă flash interviu și studiouri TV etc.), administrație (birouri, săli de ședință și proiecție, spații de depozitare, vestiare etc.), zonă de cazare sportivă cu camere și cu facilități de recuperare pentru sportivi (38 camere) și va fi prevăzut cu parcări și accese de diferite categorii concepute și realizate într-o manieră de organizare flexibilă, care va permite folosirea optimă a spațiului în funcție de necesitățile organizatorilor de evenimente din fiecare dintre cele 3 obiective: stadion de fotbal, stadion de atletism, sală polivalentă.

Proiectul obiectivului a fost aprobat prin HG nr. 900/2014, contractul de execuţie a fost semnat în mai 2015, iar, în septembrie 2015, au demarat lucrările propriu-zise. Valoarea totală a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA. Până în prezent, gradul de execuție a lucrărilor este de aproximativ 85%, iar 60% din plăți au fost efectuate.

Construirea Complexului Sportiv Craiova – Stadion de fotbal este o investiție semnificativă și face parte dintre proiectele incluse în Memorandumul privind proiectele de investiții publice semnificative prioritizate, dat fiind faptul că este un proiect de anvergură, cu o valoare mai mare de 100 de milioane de lei, cu un impact major asupra municipiului Craiova, dar și a întregii regiuni de sud-vest a României.
Complexul sportiv va fi finalizat în luna iulie a acestui an, după care beneficiarul va demara procedurile de autorizare și omologare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava