Galerie foto42 poze în acest set

Lumina Harică de la Mormântul Sfânt din Ierusalim a ajuns sâmbătă seara la Suceava și urmează să fie împărțită credincioșilor ortodocși la Slujba de Înviere. Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava cu o aeronavă pusă la dispoziție de Bucovina Fly Club, care a aterizat pe Aeroportul Ștefan cel Mare la ora 21:00. La bordul aeronavei s-au aflat preoții Gheorghe Safriuc și Dimitrie Horga, consilier economic, respectiv consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Gheorghe Safriuc și Dimitrie Horga au fost așteptați pe aeroport de arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, alături de care au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu și directorul aeroportului, Ioan Măriuța. După ce a ajuns la Suceava, Lumina Sfântă a fost împărțită de arhiepiscopul ÎPS Pimen preoților din județul Suceava, dar și din județene învecinate, precum și celor din Ucraina.


Este pentru al zecelea an consecutiv în care Lumina Sfântă de la Ierusalim este împărţită credincioşilor ortodocşi din judeţul Suceava. Lumina Harică de la Mormântul Sfânt a fost adusă pentru prima dată în România, la Suceava, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.
De precizat că astăzi, în jurul orei 14:15 a avut loc la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim minunea pogorârii Sfintei Lumini. Lumina Sfântă a fost adusă în ţară de o delegaţie a Patriarhiei Române.Lumina Sfântă a ajuns la Suceava pentru al zecelea an consecutiv şi va fi împărţită credincioşilor la Slujba de Înviere

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava