MOPAN Suceava
Galerie foto51 poze în acest set

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns și anul acesta la Suceava, fiind împărțită de PS Damaschin Dorneanul preoților din județ, din județele învecinate, din Ardeal, și din regiunea Cernăuți.

Puțin după ora 21.00, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă de la București pe aeroportul din Suceava cu un avion de mici dimensiuni în care se aflau starețul Mănăstrii ”Sf. Ioan” Suceava, arhimandritul Serafim Grigoraș, și părintele Viorel Ilișoi, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Cei doi preoți au fost întimpinați de comandatul aeroportului, Ioan Măriuța. Lumina Sfântă a fost primită pe pista Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, care a împărțit-o zecilor de preoți din județele Suceava, Neamț și Botoșani, dar și din Ucraina, care așteptau în afara aeroportului. Lumina Sfântă a ajuns și la câțiva credincioși care s-au înghesuit să-și aprindă lumânările. Pe pista aeroportului au așteptat cu lumânările pregătite sosirea Luminii Sfinte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, și vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă.

Lumina Sfântă a fost adusă pentru prima dată la Suceava în anul 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Prezent în această seară pe aeroport, Gheorghe Flutur, a spus că „Lumina Sfântă a venit mereu la Suceava începând din 2009. Am putut aduce Sfânta Lumină să o împartă Biserica Ortodoxă către credincioși. Pentru mine este un moment emoționat de două ori. O dată că am fost unul din inițiatori, încă din 2000 pentru a aduce Lumina Sfântă și în al doilea rând simțim că tot mai multă lume vine. Au venit de la Cernăuți, din Neamț, din Ardeal, sunt foarte mulți credincioși care iau Lumina Sfântă de aici de la Suceava. Este un loc de referință pentru noi. Noi ne bucurăm pentru asta”. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a transmis că îi așteaptă pe suceveni în prima zi de Paște, duminică, la Slujba de Înviere din Muzeul Satului Bucovinean, care va fi oficiată în biserica de lemn și apoi la concertele de toacă, clopotele Bucovinei și alte evenimente specifice proiectului mare Paștele în Bucovina. „Paștele în Bucovina a adus multă lume în județul Suceava și eu cred că încă de atunci când promovam aceste proiecte, turismul religios în județul Suceava înflorit și acesta este un câștig pentru toți”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava