MOPAN Suceava

Centrul municipiului Suceava s-a luminat luni seara la festivitatea de deschidere a luminilor din bradul de Crăciun amplasat pe esplanada Casei de Cultură.
În prezența unui public numeros venit pentru aniversarea Zilei Bucovinei, sucevenii s-au bucurat pentru început de retragerea cu torțe a cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, după care toți cei veniți în centrul Sucevei au aplaudat cu entuziasm aprinderea bradului de Crăciun.


La fel ca în ceilalţi ani, luminile din brad au fost aprinse de primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de care a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.
Tonul pentru numărătoarea inversă a fost strigată de primarul Ion Lungu, care alături de soție  și de cei toți cei prezenți au strigat: 10, 9, 8, 7….4, 3, 2, 1!


Anul acesta, în același moment cu aprinderea luminilor din bradul de Crăciun  s-a aprind și a strălucit, pentru prima dată, și plasa de lumini de deasupra esplanadei Casei de Cultură.
„Anul acesta am dat mai devreme startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă.  Dacă în ultimii 12 ani aprinderea luminilor de Crăciun în brad şi în oraş se făcea pe 1 Decembrie, acum am decis să o facem pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, care, pentru noi, sucevenii, este un eveniment deosebit de important”, a spus Ion Lungu.


Alături de acesta a fost prezent  și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a ținut să precizeze că ”s-au aprins luminile în sufletele noastre, în Bucovina, de Ziua Bucovinei. E foarte frumos şi emoţionant. De astăzi dăm startul pregătirilor sărbătorilor de iarnă, pentru că timp de o lună şi jumătate în judeţul Suceava vor fi evenimente dedicate sărbătorilor iernii – Crăciun în Bucovina, Anul Nou şi sărbătorile pe rit vechi”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava