Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna mai, la Film Now, în centrul atenției este familia – în diferitele sale ipostaze, surprinse în filme independente aplaudate și premiate. Sâmbătă, 16 mai, de la 21:25, Film Now aduce în premieră pe micul ecran “Parazit”/ “Parasite”, filmul-fenomen care și-a adjudecat în 2020 premiile Oscar pentru cele mai importante categorii – cel mai bun film și cel mai bun regizor și, totodată, primul film străin distins cu trofeul “cel mai bun film”.

Vineri, 22 mai, la 21:45, Film Now va difuza cea de-a doua premieră TV pentru România a lunii. Un cuplu celebru și iubit atat în viața reală, cât și pe ecran – Penelope Cruz și Javier Bardem – explorează încă o latură a relațiilor de iubire în “Toată lumea știe”/ “Todos lo saben”.

“Căutarea”/ “Searching” este transpunerea unei anchete în mediul online. Vineri, 29 mai, de la 21:35, John Cho interpretează rolul unui tată care își caută fiica dispărută, încercând să găsească indicii în computerul acesteia. Iar luni, 25 mai, la 20:00, Film Now aduce o nouă producție aplaudată: “Fără urmă”/ “Leave No Trace” este povestea unui veteran cu sindrom posttraumatic și a fiicei acestuia, care își caută propriul drum în viață.

Parazit/ „Parasite” este filmul-fenomen sud-coreean despre care majoritatea criticilor spuneau că merită Premiul Academiei Americane de Film, deși nimeni nu credea că îl va și câștiga. În istoria de 92 de ani a Oscarurilor, doar 11 filme străine au mai fost nominalizate la categoria „cel mai bun film”, iar “Parazit” este primul care l-a câștigat. Cum a reușit? Vorbind despre probleme universale, care te fac să rezonezi cu personajele sale. “Parazit” este o tragicomedie despre inegalitate socială. Ce se poate întâmpla atunci când lumi complet diferite se întâlnesc? În cuvintele regizorului care a schimbat anul acesta destinația statuetei Oscar pentru cel mai bun film, Bong Joon-ho, rezultatul este „o comedie fără clovni, o tragedie fără personaje negative”.

“Parazit” și-a adjudecat patru premii Oscar, cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original, dar și Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină și premiul BAFTA pentru cel mai bun film în altă limbă decât engleză.

Toată lumea știe/Todos lo saben îi aduce din nou alături pe ecran pe Javier Bardem și Penelope Cruz. Împreună și în viața de zi cu zi, acești actori par să nu obosească niciodată explorând cu talent nenumăratele fațete ale relațiilor de cuplu. Aici, sunt doi foști iubiți ce se regăsesc în orășelul natal pentru o nuntă, dar care vor trebui să facă față unei răpiri ce le dă viața peste cap. Filmul este regizat de iranianul Asghar Farhadi – unul dintre puținii regizori care au câștigat de două ori Oscarul pentru cel mai bun film străin – pentru “A Separation”, în 2012, și “The Salesman”, în 2016.

Căutarea/ Searching este răspunsul la întrebarea „cum se poate face un film cu buget mic și încasări mari, de la prima încercare”. Talentul și creativitatea sunt ingredientele de bază ale acestei producții realizate de la cap la coadă pe ecran de computer ori de aplicații media. În filmul de debut al regizorului Aneesh Chaganty, informația este și obstacolul și obiectivul poveștii. Filmul a avut succes și la critică și la public: realizat cu un buget mai mic de un milion de dolari –  a avut încasări de 75 de milioane de dolari în întreaga lume.

Fără urmă”/ “Leave No Trace pleacă de la o poveste adevărată. Filmul redă drama unui veteran de război cu sindrom posttraumatic și a fiicei acestuia – care nu cunoaște decât viața departe de civilizație, impusă de tatăl său. O poveste despre diferențele dintre noi, chiar și atunci când trăim împreună, “Fără urmă” s-a bucurat de aprecierea unanimă a criticilor – cu un scor de 100% pe site-ul de recenzii Rotten Tomatoes.

Program:

Parazit/ „Parasite”

2019, Independenta Film

Sâmbătă, 16 mai, 21:25

Regia: Joon-ho Bong

Cu: Kang-ho Song, Lee Sun-kyun, Yeo-jeong Jo

Toți sunt șomeri în familia lui Ki-Taek. Dar când fiul cel mare, Ki-woo, e recomandat pentru un post bine plătit – de meditator într-o familie bogată – viața pare să ia o turnură bună. Dar alăturarea a două familii din lumi total opuse va provoca situații de necontrolat. “Parazit” – primul film străin ce a câștigat până acum cele mai importante Oscaruri – este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale.

Toată lumea știe/Todos lo saben

2018, Independența Film

Vineri, 22 mai, la 21:45

Regia: Asghar Farhadi

Cu: Javier Bardem, Penelope Cruz, Ricardo Darin

Laura călătorește împreună cu copiii din Buenos Aires către satul natal din Spania, pentru nunta surorii ei. Evenimente neașteptate transformă, însă, această revedere într-o criză care scoate la iveală un trecut al familiei despre care nimeni nu vorbește. „Todos lo saben” îi are în rolurile principale pe Penélope Cruz, Javier Bardem și Ricardo Darín.

Fără urmă”/ “Leave No Trace

2018

Luni, 25 mai, 20:00

Regia: Debra Granik

Cu: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard

Un bărbat şi fiica lui de 13 ani duc o viaţă de poveste într-un uriaş parc din Portland, Oregon. Asta până când o mică greşeală le schimbă existenţa pentru totdeauna. Ce urmează este o fugă de și înspre civilizație.

Căutarea/ Searching

Vineri, 29 mai, 21:35

Regia: Aneesh Chaganty

Cu: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

Când fiica lui în vârstă de 16 ani dispare, David Kim (John Cho) încearcă să găsească indicii în laptopul ei, cu speranța disperată că o va putea găsi verificându-i istoricul online. Ceea ce descoperă, însă, îl va face să tragă concluzia că nu își cunoscuse cu adevărat copilul.

Televiziunea Film Now (pay-tv) este parte a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4,  Digi 4K, televiziunile tematice Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance Fm și Chill FM.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava