MOPAN Suceava

Luna decembrie înseamnă GENEROZITATE  la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”!

Elevii și profesorii școlii noastre organizează, înca de la începutul lunii, o serie de activități dedicate spiritului de generozitate pe care toți ar trebui să-l descoperim mai ales în această perioadă deosebită a anului.

Astfel, Moș Nicolae a trimis pe 6 decembrie un grup de elevi uniriști, însoțiți de domnul profesor Spataru Mugurel  la secția pediatrie a Spitalului Municipal. Trimișii moșului au oferit copiilor dulciuri, fructe și jucării.

Colegiul nostru este implicat în proiectul internațional “Shoebox- Cadoul din cutia de pantofi” coordonat de doamna profesor Anicolaesei Alexandra.

ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Craciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de copii sărmani din orașul în care locuim.

ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune. Cadourile, pe care elevii și profesorii școlii noaste le-au pregătit, s-au strâns până pe 18 decembrie, iar în perioada următoare voluntarii le vor împărți  familiilor nevoiașe din oraș.

Luni, 18 decembrie, începând cu ora 13, doamna psiholog școlar Năstase Simona a organizat, alături de membrii Consiliului Elevilor al Colegiului “Unirea”, o activitate amplă pe tema generozității, insistând pe gestionarea sentimentelor ce derivă din această atitudine.

Elevii colegiului au inițiat proiectul “Unirea dăruiește”, de derularea lui ocupându-se tot membrii Consiliului Elevilor școlii noastre, coordonați de doamna profesor consilier educativ Hărățu Mihaela. Scopul proiectului este identificarea acelor cazuri sociale limită din școala noastră și susținerea ulterioară din punct de vedere financiar și material a acestor cazuri prin donații din partea profesorilor și elevilor. Acest proiect se desfășoară anual în doua etape: prima cu ocazia Crăciunului și a doua, în perioada Sărbătorilor Pascale.

Asociația “Nor de Vară”, al cărei reprezentant este Elena Luca, voluntar la Școala Gimnazială Specială Pașcani, ne-a cooptat în proiectul “Și tu poți fi Moș Crăciun”. Copiii cu dizabilități de la Școala Specială i-au scris Moșului. Ca și ajutoare de nădejde, noi am preluat aceste scrisori care au ajuns la mai multe clase din liceu. Acestea s-au ocupat, alături de profesorii diriginți, de pregătirea darurilor ce vor ajunge la copii în noaptea de Ajun.

Miercuri, 20 decembrie, elevii claselor a X-a A (diriginte Iuliana Gordin) și a IX-a A (diriginte Iuliana Costea) vor desfășura o lecție deschisă la dirigenție pe tema generozității. Lecția va include și o scenetă cu titlul “Un Crăciun altfel”. După lecție va urma un scurt program de colinde susținut de corul școlii, coordonat de domnul profesor Spataru Mugurel, dar și momente emoționante aduse în fața elevilor și profesorilor de elevi talentați ai școlii.

Joi, 21 decembrie, în liceu se va desfășura concursul “Cea mai frumoasă clasă”ediția de Crăciun. Un juriu obiectiv va merge din clasă în clasă pentru a alege câștigătorii și pentru a le recompensa osteneala cu dulciuri și diplome de merit.

În paralel, Consiliul Elevilor, alături de șefii claselor din liceu, vor organiza pe holul de la etajul I un mic târg de Crăciun cu produse făcute de mână, prăjituri și dulciuri, într-o atmosferă specifică, cu colinde și cântece.

Săptămâna se va încheia cu tradiționala tombolă a cadourilor între profesori. Familia de profesori uniriști se va aduna și de data aceasta în jurul brăduțului din cancelarie, într-o atmosferă liniștită a colindelor și cântecelor frumoase de Crăciun.

Și la final, vrem să vă urăm, din partea Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, să aveți sărbători frumoase, cu sănătate, liniște și gânduri senine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava