Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe parcursul lunii octombrie 2018, Centrul Diecezan Caritas Iași în calitate de Solicitant în colaborare cu partenerii de proiect – Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava organizează prima campanie „Luna Mediului” – acțiune anuală de plantare copaci în comunitățile marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava.

Campania „Luna Mediului” din cadrul proiectului “AMIC – Acțiuni Multipale și Integrate pentru Comunitate” face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni de voluntariat spre rezolvarea problemelor sociale și de mediu cu care se confruntă localitatea lor.

Cu ocazia acestei campanii vom planta un total de 1000 de puieți (Hibiscus și Thuja Golden Globe), locurile vizate pentru acest an fiind școlile incluse în comunitățile marginalizate din cadrul proiectului.

Prima zi de plantare va avea loc vineri, 12 octombrie începând cu ora 11.00 la Școala Arghira și la Școala Gimnazială Preutești urmând ca pe 30 octombrie să demarăm acțiunea la Școala Basarabi, comuna Preutești, județul Suceava. Astfel, alături de elevi, părinți, voluntari și oricine va dori să se implice activ, ne pregătim să îmbinăm utilul cu plăcutul pentru binele comunității Preutești.

Obiective campanii mediu și ecologizare:

  • Dezvoltarea capacității de a relaționa cu mediul, de a identifica problemele cu care se confruntă comunitatea și de a enunța soluții de intervenție în vederea protejării mediului înconjurator;
  • Curățenia și amenajarea spațiului verde din jurul casei, a școlii, a comunității;
  • Educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea activă în acest program;
  • Părinții să-și învețe copiii să acționeze cu respect față de mediu;
  • Copiii să-și învețe părinții să iubească și să protejeze natura;
  • Crearea unei mişcări locale – puterea exemplului pentru alte localități.

Deasemenea, prin organizarea acestor campanii  ne propunem dezvoltarea motivației locuitorilor comunei Preutești pentru a cunoaște, ocroti și conserva mediul natural și totodata sensibilizarea actorilor locali cu privire la conceptul de dezvoltare durabilă.

Acțiunile de plantare copaci sunt definite ca evenimente de implicare a comunității, dezvoltate în activități de voluntariat pe durata celor 36 de luni de implementare a proiectului și se vor desfășura în zonele stabilite de către Primaria comunei Preutești. Vor fi câte 2 acțiuni pe an conform calendarului anual de plantări (toamna şi primăvara) iar pentru fiecare activitate vor fi implicate minim 700 de persoane: membrii ai comunității, angajatori locali, actori locali  reprezentativi, personalul implicat în implementarea proiectului. Aceaste acțiuni de implicare activă a membrilor comunității aparținând tuturor categoriilor sociale, se încadrează în temele  secundare FSE privind inovarea socială.

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la: adresa amic@caritas-iasi.ro, pagina de grup Facebook:  Proiect A.M.I.C sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

Persoane de contact: Anca Diana Maftei – manager proiect, Mihaela Bălășel-Tomulescu – Responsabil Organizare evenimente  Solicitant, Iulia Sgîian – Responsabil Organizare evenimente Partener 1 Primărie, Doina Vasiliu – Expert Organizare evenimente  Partener 2 Școală.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciuliu) pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă) din comuna Preutești, județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului este de 16,989,905.36 lei din care 16,902,064.15 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este: 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava