Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna octombrie, când se marchează în fiecare an la nivel internațional Ziua Mondială a Alimentației, elevii Școlii Gimnaziale „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc s-au alăturat campaniei de informare și educare inițiată de Direcția pentru Sănătate Publică Suceava privind alimentația sănătoasă, respectiv importanța consumului de fructe, legume, verdețuri și cereale integrale în imunizarea organismului.

Obiectivele campaniei derulate la nivel național au fost:  informarea populației cu privire la o alimentație sănătoasă, conștientizarea populației în ceea ce privește riscurile unei alimentații nesănătoase și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea stării de sănătate prin reducerea îmbolnăvirilor cauzate de un regim alimentar necorespunzător.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai   nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă sau sedentarismulţin de noi înşine, de educaţia primită.

De aceea, am considerat oportună implicarea școlarilor și preșcolarilor  în această campanie, deoarece,în momentul în care vor părăsi băncile şcolii, vor fi puşi în situaţia de a se descurca singuri, de a-şi procura bunurile de consum, inclusiv alimentele, fiind absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar și să adopte un regim de viață sănătos și echilibrat.

Așadar, pe tot parcursul lunii octombrie a anului curent, 116 elevi și preșcolari împreună cu 7 cadre didactice au participat la proiectul realizat la nivelul unității școlare „Ești ceea ce mănânci”, realizând activități specifice ce au urmărit formarea şi promovarea  unui stil de viaţă sănătos prin cultivarea obiceiurilor şi atitudinilor alimentare sănătoase.

Participanții și-au însușit cunoștințe despre calitățile alimentelor care influențează starea de sănătate și despre riscurile excesului sau deficitului alimentar. Totodată, cei implicați în proiect au dobândit elemente de gândire critică în luarea unor decizii informate și deprinderi legate de alimentația lor, manifestând  o atitudine pozitivă față de sănătatea proprie persoane și a celor din jur.

Prof. Nistor Oltea, purtător de cuvânt

Prof. înv. primar, Ifrim Anca-Alexandra, coordonator de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
ActualitateEducaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava