MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a trecut joi în revistă utilajele de intervenţie pe timp de iarnă ale firmei Diasil, cea care asigură salubrizarea stradală în baza unui contract de concesiune. Lungu a inspectat utilajele alături de directorul Diasil, Anton Curelaru, declarându-se mulţumit de modul în care societatea s-a pregătit pentru sezonul rece.

Flota Diasil pentru intervenţii pe timp de iarnă numără 20 de utilaje, freze, sărăriţe, camioane printre care şi un ATV prevăzut cu lamă care va fi folosit pe străzile înguste. Fiecare utilaj este programat să intervină pe un anumit traseu organizarea fiind făcută la dispeceratul special care funcţionează la nivelul societăţii de salubrizare.

ATV cu lamă pentru intervenţii pe străzi înguste

De asemenea, primarul a constatat că există stocurile necesare de material antiderapant, nisip şi sare. „Conform tradiţiei facem trecerea în revistă, inspecţia utilajelor care vor interveni la acţiunea de deszăpezire şi la îngheţ pe perioada de iarnă. Sunt un număr de 20 de utilaje echipate cu sărăriţe, cu containere mici, mari, freze, ATV-uri care pot să intervină pe străduţe mici.

De asemenea sunt stocuri de sare peste 1.050 de tone şi stocuri de nisip 1.200 de tone în aşa fel încât în măsura în care va fi nevoie să intervenim . De asemenea vom face depozite de material antiderapant pe străzi acolo unde sunt drumurile în pantă în mod special la grupul şcolar dar şi în alte părţi”, a declarat Lungu.

Anton Curelaru: Firma Diasil este mai bine pregătită decât anul trecut

La rândul său, directorul firmei Diasil, Anton Curelaru, a ţinut să precizeze că societatea este mai bine pregătită decât anul trecut pentru intervenţiile pe timp de iarnă. „Suntem mai bine pregătiţi decât anul trecut. Am avut în faţă un an care ne-a permis să putem face investiţii şi să putem să ajungem la un nivel în aşa fel încât să putem respecta caietul de sarcini şi contractul.

Avem chiar şi ceva în plus, ATV-urile ca să putem interveni pe străzile înguste, în pantă, în cartierele noi care nu sunt încă pregătite corespunzător cu drumurile şi cu trotuarele”, a spus Curelaru. Directorul Diasil a mai spus că forţa de muncă există în număr suficient fiind pregătită corespunzător şi că pe arterele de grad zero se va interveni în special cu sare şi mai puţin cu nisip.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava