Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei Ion Lungu a anunțat în conferința de presă săptămânală că Ministerul Dezvoltării a dat drumul la două componente ale Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) iar municipalitatea suceveană împreună cu cele opt localități componente ale Zonei Urbane Funcționale vor depune în vederea finanțării proiectul privind transportul electric metropolitan până la data de 1 aprilie. Lungu a precizat că estimarea făcută de firma care lucrează la studiul de oportunitate arată că necesarul de mijloace de transport pentru ZUF este de 24 de autobuze mari și 57 de microbuze.

Într-o primă etapă pe PNRR, a spus Lungu, conform sumelor prealocate ZUF Suceava de 17,956 milioane de euro, vor putea fi achiziționate 24 de autobuze mari și 9 microbuze urmând ca restul de mijloace de transport să fie cumpărate pe un alt proiect promovat pe Programul Operațional Regional. În această etapă derulată pe PNRR în afară de cele 24 de autobuze mari și 9 microbuze vor mai fi amenajate 24 de stații de încărcare standard și 8 stații rapide. Valoarea totală a investiției, a menționat primarul, este de 21,87 de milioane de euro cu tot cu TVA care va fi recuperat ulterior.

”Ne mișcăm foarte repede să depunem proiectul până la 1 aprilie pentru că termenele sunt foarte scurte. Sperăm ca cele opt localități să colaboreze și mă refer la Șcheia, Salcea, Mitocu Dragomirnei, Ipotești, Adâncata, Bosanci, Moara, Pătrăuți pentru că trebuie să venim cu hotărâri de consiliu local pentru terenurile pe care trebuie să amenajăm stațiile de încărcare. Vom avea discuții pe aceste subiecte poate pe 20 februarie cu partenerii din ZUF. Mă bucur să lucrurile au început să se miște pe POR”, a spus Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava