Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în această săptămână a avut întâlniri cu rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa și cu reprezentanți ai 12 unități de învățământ preuniversitar pentru pregătirea de proiecte pe fonduri europene finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și prin Programul Operațional Regional (POR).

„La nivelul universității vrem sa fim parteneri în realizarea proiectului Campus Universitar Moara, în cadrul PNRR, Pilonul III – România Educată-Învățământ dual, profesional și tehnic, pe Zona Urbană Funcțională Suceava din care face parte și comuna Moara. De asemenea, ne asociem cu Universitatea și Consiliul Județean Suceava pentru proiectul „Tehno Parc Bucovina – Parc industrial zona  Termica”, care poate fi promovat pe POR – Axa prioritară 1 – o regiune mai competitivă, mai inovativă”, a precizat Ion Lungu. El a spus că în ceea ce privește unitățile de învățământ preuniversitar, municipalitatea vrea să depună proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor, după modelul clădirii primăriei, proiecte finanțate prin POR, pe Axa prioritară 5 – o regiune educată. Ion Lungu a apus că Primăria Suceava are un proiect pe componenta de digitalizare prin PNRR, ce presupune achiziționarea de table electronice, cataloage electronice, carnete de elev electronice etc.

„Toate aceste proiecte vor fi prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) actualizată a municipiului Suceava la nivelul Zonei Urbane Funcționale la care lucrăm în parteneriat cu Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Ne propunem ca până la 30 iunie 2021 să avem finalizată această strategie, pentru a putea depune proiecte”, a încheiat Ion Lungu.

Lungu anunță parteneriate cu Universitatea Suceava pentru campusul de la Moara și parcul industrial din zona Termica, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava