MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face apel la cetăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să-şi achite facturile restante arătând că situaţia producătorului de energie, Bionergy, este foarte delicată. Apelul a fost făcut la întâlnirea pe care primarul Lungu a avut-o marţi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, întâlnire la care au fost prezenţi şi viceprimarii Lucian Harşovschi respectiv Marian Andronache. Lungu a explicat că datoriile populaţiei la finalul lunii ianuarie erau de 4,3 milioane de lei iar ale Primăriei în contul subvenţiei de 3,2 milioane de lei.

El a subliniat că municipalitatea a achitat marţi firmei Bioenergy suma de 500.000 de lei şi va continua să menţină ritmul pentru a stinge datoria cât mai repede. Potrivit primarului, aprovizionarea cu biomasă a societăţii Bioenergy este deficitară pentru asigurarea în parametrii normali a agentului termic noua centrală funcţionând cu trei cazane pe gaz metan şi doar unul singur pe biomasă. „Am rugămintea să faceţi apel la proprietari să plătească mai repede şi mai mult la încălzire. Lucrurile au mers binişor până acum încasările fiind undeva la 90% din valoarea facturilor. În luna ianuarie încasările au scăzut la 55% şi e îngrijorător. Am discutat la Târgu Mureş şi m-am angajat că vom plăti facturile la gaz metan pentru că centrala a  funcţionat mai mult pe gaz metan. Rugămintea este să accelerăm încasările pentru a asigura apa caldă şi căldura în continuare. Frige la degete cum se spune”, le-a spus Lungu preşedinţilor de asociaţii.

Un preşedinte de asociaţie către rău platnici: „Să stea cu şubele pe ei, să stea cu cartoanele , să se încălzească la gaz”

Pentru rezolvarea problemei unii preşedinţi de asociaţii i-au cerut primarului introducerea de contracte individuale pentru furnizarea agentului termic iar alţii au solicitat pur şi simplu debranşarea rău platnicilor. „Vă spun că eu i-am debranşat. Nu putem să-i ţinem în spate. De ce să-i ţinem în spate pe rău platnici? Eşti frate cu mine? Şi frate fiind nu-i dau bani. Să meargă să muncească. Să stea cu şubele pe ei, să stea cu cartoanele , să se încălzească la gaz”, a răbufnit unul dintre preşedinţii de asociaţii.  Primarul Ion Lungu a primit asigurări că ritmul de plată a facturilor la încălzire va creşte astfel încât activitatea de furnizare a agentului termic să nu aibă de suferit.

Lungu face apel la suceveni să-şi achite facturile la încălzire, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava