Concert pascal
MOPAN Suceava

În municipiul Suceava se vor construi 10 parcări supraterane. Proiectul a fost lansat miercuri în dezbatere publică de către primarul Ion Lungu care aşteaptă ca populaţia să-şi spună punctul de vedere vizavi de locaţiile viitoarelor parcări supraterane. Lungu a propus 10 locaţii şi anume cinci în zona centrală, trei în cartierul George Enescu şi câte una în zona Primăriei şi cartierul Zamca. „O problemă presantă este legată de locurile de parcare. Indiferent ce am vrea noi să facem parcări de reşedinţă, să mai gândim sensuri unice pe care le avem pregătite şi pe care le vom pune în aplicare totuşi numărul de maşini este foarte mare. Asta este un lucru bun pe de o parte pentru că înseamnă bunăstare, înseamnă că oamenii au putere de cumpărare dar în acelaşi timp infrastructura pe care o avem nu poate găzdui aceste maşini. Ca atare avem prins să realizăm în acest an un  studiu pentru construirea de parcări supraterane în Suceava. Lansez în dezbatere publică 10 locaţii cinci în zona centrală cinci care rămâne zona cea mai aglomerată cu toate că au fost realizate parcări subterane, cu toate că zona pietonală din faţa Palatului Administrativ  devenit zonă de parcare,  trei în George Enescu cartier vitregit, una în zona Primăriei şi una în Zamca”, a declarat Lungu.

Parcări de 680 de metri pătraţi şi 28 de locuri pe nivel

În Centru sunt vizate locaţii din zona Pieţei Mari, zona Palatului de Finanţe pe strada Vasile Bumbac, în spate la Taylan, strada Meseriaşilor lângă sediul PSD şi zona hotelului Bucovina, în George Enescu la Piaţa Mică între strada Zorilor şi aleea Saturn, în zona magazinului Mobila pe calea de acces spre biserica Sf. Vineri şi lîngă Proiect Bucovina, în Areni în spatele Primăriei iar în Zamca în zona bisericii. „Va fi un tip de parcare de 680 de metri pătraţi cu 28 de locuri pe nivel. De la caz la caz vor fi 3,4 sau 5 niveluri depinde cum se vor încadra urbanistic”, a explicat primarul. Investiţia în realizarea unei astfel de parcări supraterane este estimată la circa 2 milioane de euro. Ion Lungu a declarat că doreşte ca în acest an să înceapă construcţia a măcar două parcări una în Centru şi cealaltă în George Enescu. Consultarea publică pe marginea locaţiilor viitoarelor parcări supraterane se va încheia la finele lunii aprilie.

Lungu lansează în dezbatere publică proiectul privind construirea a 10 parcări supraterane, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava