MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă și vor fi finalizate în acest an mai multe proiecte cu finanțare europeană aferente perioadei 2014-2020.  El a trecut în revistă proiectele și stadiul lor de execuție.

Astfel, la proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic”, Lungu a spus că se lucrează la finalizarea clădirii autobazei,  la finisaje și a fost demarată procedura pentru racordarea la gaz metan. „În luna august vor fi începute lucrările pentru montarea sistemului e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport. În paralel vom finaliza de montat noile stații de transport. Singura problemă la  acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare”, a spus primarul.

În legătură cu proiectul „Revitalizarea spațiu public urban – Zona de agrement râu Suceava”, Ion Lungu a menționat că acesta va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. ”Căutăm soluții tehnice și de finanțare pentru consolidarea malurilor râului. Avem discuții pe acest subiect cu cei de la Apele Române”, a precizat primarul.

Investiția la Centrul multifuncțional Ițcani – clădire Primărie Ițcani, va fi finalizată în acest an. ”Cinematograful este posibil să fie funcțional la începutul anului viitor. Firmele asociate au cerut prelungirea termenului de finalizare până in luna februarie 2022, motivând întârzierea lucrărilor cu condițiile specifice pandemiei COVID”, a subliniat Lungu.

Grădinițele din Burdujeni sat și din zona centrală a orașului vor fi finalizate în acest an. Grădinița din Burdujeni  va fi inaugurată la începerea noului an școlar, iar cea din Centru va fi dată în funcțiune până la sfârșitul anului calendaristic.

„Modernizarea clădirilor de la Colegiul Tehnic Petru Mușat, care vor fi pregătite pentru învățământul dual, va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie 2021. La Colegiul Tehnic Alimentar s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, au demarat lucrările. La Colegiul Național „Petru Rareș” vom semna contractul pe fonduri europene, construire săli de clasă clădire gimnaziu la începutul lunii iulie. Tot în acea perioadă va fi semnat și contractul pentru echipamente electronice școli, pentru tablete, laptopuri etc”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că singurul proiect la care nu este demarată licitația de execuție pentru  exercițiul de finanțare 2014-2020 este cel legat de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe POIM, unde municipalitatea suceveană are repartizată suma de aproximativ 20 milioane euro. „Depunem eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exercițiului de finanțare europeană 2014-2020 și pregătim proiecte pentru perioada de finanțare europeană 2021-2027”, a conchis Ion Lungu.

Lungu: Proiecte europene de aproximativ 45 de milioane de euro vor fi, în mare parte, finalizate până la sfârșitul anului”, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava