MOPAN Suceava

Într-un an de zile municipiul Suceava va avea un transport civilizat cu autobuze electrice, stații modernizate, cu sensuri unice și bandă separată pentru transportul public și sistem e-ticketing. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, miercuri într-o conferință de presă unde a prezentat premiul de Excelență în Transport Public Local  obținut luni, 9 decembrie la Gala Asociației Muncipiilor din România de la București.

Lungu a ținut să precizeze că proiectul denumit ”Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava” are o valoare de 40 de milioane de euro  din care 35 de milioane sunt fonduri europene atrase prin Programul Operațional regional și 5 milioane de euro fonduri elvețiene. Proiectul care se află în curs de implementare are o componentă de infrastructură care vizează construirea unei noi autobaze pe o platformă care este deja amenajată la capătul străzii căpitan Grigore Andrei din Burdujeni sat,  modernizarea celor 54 de stații de autobuz, montarea de puncte de încărcare și asfaltarea străzii Vasile Pîrvan care va fi capăt de linie pentru divizia de transport electric. O altă componentă a proiectului vizează managementul pentru acest transport electric care cuprinde un dispecerat video, sistemul e-ticketing și sistemul de informare a cetățenilor în stațiile de transport.

Transportul public electric va fi deservit de 50 de autobuze din care 35 vor fi achiziționate direct de Primăria Suceava iar 15 prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Licitațiile pentru o bună parte dintre ele au fost deja demarate. Muncipaliatea are deja în exploatare 5 autobuze electrice, 11 autoturisme, 2 furgonete, 2 autoutilitare și 11 biciclete.

”E un proiect la care eu țin foarte mult și avem o șansă reală să avem un transpoprt de calitate în Suceava”

”Eu sunt optimist că vom avea într-un an de zile un transport civilizat la Suceava suportabil pentru suceveni pentru că deja e verificat la mașinile Primăriei Suceava unde consumul de combustibil scade de 7 ori față de cel clasic. La TPL cheltuielile cu combustibilul reprezintă 35% din costuri. E un proiect în primul rând în beneficiul sucevenilor și de abia aștept să implementăm acest transport electric, să facem și acele sensuri unice cu acea linie separată pentru transportul public și sigur că pe lângă reducerile de emisii  de carbon și reducerea costurilor la fel de important este și fluidizarea traficului. Sperăm prin acest proiect și cu celelalte măsuri colaterale precum rute ocolitoare, sensuri unice să putem fluidiza traficul în Suceava. Cu acest proiect prin introducerea acelei benzi separate pentru transportul public local și voi avea atunci posibilitatea să mă adresez sucevenilor să circule mai mult cu transportul public local plecând de la aceste premise că nu vom întârzia, vom avea mașini moderne, vom avea mașini eficiente. E un proiect la care eu țin foarte mult și avem o șansă reală să avem un transpoprt de calitate în Suceava”, a declarat Lungu. De menționat că este pentru al treilea an consecutiv când municipiul Suceava primește un premiu de excelență. În 2017 municipiul Suceava a primit premiul de Excelență în educație iar în 2018 premiul de Excelență în eficiența energetică și iluminat public.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava