Concert pascal
MOPAN Suceava

Luni, 4 iulie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va debuta sesiunea de vară a concursului de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat, la toate cele 11 facultăţi. În acest an, USV le va oferi candidaților din regiunea de nord-est, care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare, cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa, repartizate pe cele peste 120 de programe la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă. În ceea ce privește studiile de licență, pentru sesiunea iulie, pe lângă specializările de tradiție, absolvenții de liceu se vor putea orienta și către unele noi: Biologie, Biochimie, Echipamente și sisteme medicale, Tehnică dentară, Autovehicule rutiere, Echipamente de comandă și control pentru autovehicule, Robotică, Rețele și software de comunicații, Energetică și tehnologii informatice, Științe gastronomice și Resurse umane. Dintre cele 1.400 de locuri fără taxă disponibile la ciclul de studii de licență, 40 le sunt alocate absolvenților de liceu din mediul rural, iar 22 sunt pentru absolvenții de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și pentru candidații de etnie rromă.

De asemenea, se alocă cinci locuri bugetate pentru studii universitare de licență și cinci locuri bugetate pentru studii universitare de master, din totalul celor bugetate, pentru persoanele cu dizabilități, în vederea asigurării egalității de șanse și integrării efective în viața socială. Candidații înscriși în această categorie au prioritate la înmatriculare. Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți viitorii studenți vor primi un laptop sau o tabletă și o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studii burse speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse între 600 și 1.100 de lei pe lună, timp de 12 luni.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2022, cu repartizarea celor peste 6.000 de locuri bugetate și cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina admitere.usv.ro. Înscrierile se fac atât în campus, cât și online. Procesul de admitere 2022 se va desfăşura în perioada 4-13 iulie – fără zilele de sâmbătă și duminică -, pentru specializările unde există probe, și în intervalul 4–15 iulie – fără zilele de sâmbătă și duminică, pentru specializările unde nu există probe.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava