MOPAN Suceava

La mijlocul acestei săptămâni a avut loc ultimul meci din cadrul etapei a XXII-a a seriei I a Ligii a II-a de fotbal. În mod surprinzător, Farul Constanţa a fost învinsă pe teren propriu de SC Bacău cu scorul de 2-1. Gazdele au deschis scorul prin Pătulea, oaspeţii răsturnând rezultatul în mai puţin de două minute prin reuşitele lui Vraciu şi Corban.
În urma acestui rezultat, lupta pentru ultimele două locuri calificant în play-off se ascute, trei grupări fiind angrenate direct, Farul Constanţa, SC Bacău şi ACS Berceni.
Lăsând problemele legate de primele şase echipe din seria I, care nu privesc formaţiile sucevene Rapid CFR Suceava şi Bucovina Pojorâta, vom reaminti sistemul de desfăşurare al turneului play-out, în care vor evolua echipele sucevene.
La finele acestui sezon competiţional al Ligii a II-a de fotbal, din cele două serii vor retrograda un număr de 11 echipe, deoarece din sezonul 2016-2017 eşalonul secund va avea o singură serie de 22 de echipe. Primele formaţii care retrogradează direct vor fi ocupantele locurilor 13 şi 14 din cele două serii. Apoi, la sfârşitul turneului play-out, care va aduna ocupantele locurilor 7-12, formaţiile clasate pe locurile 10-12 vor evolua în Liga a III-a din sezonul viitor. În plus, ocupantele locurilor 9 în cele două serii vor disputa un meci de baraj pentru menţinerea în Liga a II-a.
Fiecare echipă calificată în play-out va intra în această fază a competiţiei cu jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat. În cazul unei cifre impare a punctajului se va face rotunjirea în plus.
Pentru a evita chiar şi locul IX la finalul sezonului regulat, Rapid CFR Suceava şi Bucovina Pojorâta trebuie să facă tot posibilul de a aduna cât mai multe puncte în ultimele trei partide pe care le mai au de disputat. Ambele reprezenatente ale judeţului Suceava în Liga a II-a au trei meciuri extrem de dificile, Rapid CFR Suceava, acasă cu Rapid Bucureşti şi Academica Clinceni şi în deplasare la Dunărea Călăraşi, în timp ce Bucovina Pojorâta va evolua în compania echipelor Academica Clinceni şi Dacia Unirea Brăila, în deplasare şi Dunărea Călăraşi pe teren propriu.
Din păcate, aşa cum anticipau pesimiştii la început de sezon competiţional, Rapid CFR Suceava se va lupta cu Bucovina Pojorâta pentru un loc în eşalonul secund al fotbalului românesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava