Concert Pascal

Poezia își face loc în lupta politică din municipiul Suceava începută în forță de beligeranți. Cel care a adus lirismul pe scena politică este președintele organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan. ”Iar deasupra tuturora va vorbi vreun mititel/ Nu slăvindu-te pe tine… lustruindu-se pe el”, sunt versurile din Scrisoarea I de Mihai Eminescu, recitate de Bălan în cadrul unei conferințe de presă, cu trimitere la comunicatele de presă sau ”scrisorelele” cum le-a numit el care au fost lansate în ultima perioada din zona PSD. ”Cred că în contextul actual se potrivesc foarte bine aceste versuri de Mihai Eminescu”, a explicat Bălan. El a criticat USL care nu a făcut ceea ce trebuie pentru creșterea nivelului de trai lucru care se vede la nivelul municipiului Suceava în ritmul scăzut de plată a taxelor și impozitelor locale către bugetul local, care în 2013 a fost sub 50%. ”Asta arată marea creştere economică trâmbițată de cei de al USL care pe hârtie o fac să arate bine dar în realitate este altceva. USL a promis că de a doua zi de la preluarea puterii va face câte și mai câte că vor schimba lucrurile. Şi s-au ţinut de cuvânt numai că nu le-au schimbat în bine pentru cetăţeni. În afară de câteva lucruri care zic ei că le-au corectat vorbim de taxe şi impozite noi. Iar dacă ne uităm că execuția bugetară în municipiul Suceava pe anul trecut este sub 50% asta arată nivelul de trai al sucevenilor şi al firmelor. Nu se poate spune că 50% din cetăţenii Sucevei şi din agenții economici nu vor să plătească pentru că nu vor ci asta este o rezultantă a faptului că lucrurile merg prost în economie că cetăţenii au veniturile diminuate foarte tare”, a spus Bălan. El a mai adăugat că ”în cadrul PDL Suceava nu am găsit persoane care să se autodenunțe pe subiectul senatorului Donțu”.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
 • http://SiteWeb... Marin Logan-Mitoc_An

  Sa nu ne miram,e in tendinte acuma sa abordezi teme culturale,sa scrii poeme ,sa parafrazezi… Daca domnul balan s-a aruncat si in aceasta arena,asa, ca pe la o mâine,o sa vezi postarile dumnealui laolalta cu ale doamnei Maria Loghin-Suceava,cea care a facut cea mai indrazneata propunere de brand pentru Bucovina: „In frumoasa Bucovina/Cu aroma de slanina/De vin fiert si de jumari/Vin romani de peste mari si tari…”
  Cum va semna dumnealui? Simplu! Nelu Balaiu-HH sau O_Nut_Balaiu-2H,in care cei doi H au rostul lor – Hiliseu-Horea,sa nu-l confunde lumea cu cine stie care Ionut din Hiliseu –Crisan sau,doamne fereste, Hiliseu-Closca…
  S-ar mai estompa si o parte din discutiile referitoare la bacalaureatul impotriva firii luat de dumnealui la 28 de ani,caci s-ar vedea clar cum un om care stie poezii,nu scuipa,nu injura,nu inghesuie subalternele prin birouri,nu fumeaza,nu arunca chistoace pe scari si da toate tigarile precum si vodca la pret mic unor consumatori irecuperabili,nu poate sa fie un om rau,ba dimpotriva,el poate sa ne fie baci,sa scrie cu noi si cu oi pe dealuri diferite SMS-uri de dragoste de Bucovina.
  Chiar si stilul conteaza,vedeti ca dumnealui parafrazeaza din Eminescu,a sarit peste Cosbuc,este normal daca ne gandim ca este si el actionar minoritar la AF „Eminescu”,ca orice botosanean ce se afla,fie el si cu look bucovinean,bucovinean inchistrit,cum ar veni.Asupra lui s-a mai pogorat si spiritul gradinitei de patrimoniu pe care si-au arborat steagul portocaliu ,ca pe un musuroi de furnici pedeliste ,ca nu se poate ca acolo,pe vremea in care era gradinita de copii mai degraba ne-pedelisti,se recitau si poezii,se mai poarta si acuma – „Catelus cu parul cret” ,”Somnoroase pasarici”,etc…
  Mai este aici si o fina polemica purtata in aceasta maniera de domnul balan cu dusmanii sai uslasi in legatura cu ascutirea luptei de clasa in raioanele Bucovinei,adica care dintre noi a fost mai sprinten si a lasat clasa cealalta cu buza umflata la dat cu jula din banul public fara sa fie prins,pentru ca,potrivit psaltirei portocalii pre versuri tocmite,este furt doar atunci cand te prinde cu raţa-n gură si nici atunci daca dovedesti in presa si pe bloguri ca este vorba despre reformarea raţei care sta ca proasta pe varză si nu mergea in direcţia cea buna.
  Dar sunt semne ca lumea s-a trezit,mai putini unii mesteri care consuma frectiile in mod curent,deturnandu-le de la utilizarea prevazuta specific in prospect,ceea ce face sa fim inca deficitari la poezie oniric-onanista, insa nu prea conteaza – electoratul inca mai este topit dupa lirica populara si de dragoste de neam si tara si de UE via GAZPROM.
  Daca ne incercam norocul si mizam corect pe eroii pozitivi iara nu pe bad boys de la USL,ne iese si noua:

  „Pe drumul de costisa ce duce-n Botosani/venea un om cu jale carand un sac cu bani…/Mai lunga-mi pare calea acum,la-ntors acasa/as vrea sa zbor,dar rana din CV nu ma lasa…”
  Care e dupa Alecsandri,asta era un fel de ghiuj care era invidios pe Eminescu,dar putem sari la Luceafar (nu licurici,atentie!) care si el avea ceva probleme cu studiile in sensul ca se stie unde a facut liceul dar facultatea a facut-o cam pe sarite,la 28 de ani inca nu avea nici o diploma,nu cum cunoastem noi un caz de intelectual de centru-dreapta… Deci:
  „Au de patrie,virtute,nu-ti vorbeste padurarul/De ai crede ca viata-i de cristal,precum paharul?/
  Nici visezi ca inainte-ti sta un pedelist cu cliupa/care-ti salta portofelul pe ritmuri de hopa-ţupa…”
  Bineinteles ca asta este arta cu tendinta ,s-a inventat mai târziu,dar asa e in cultura,ce bagi aia scoti:bagi mâna – scoti rima,precum si alte povestiri.
  De aia tre’ sa fim noi optimisti ca vom avea un mandat de un lirism debordant, de primar care ne va aduce noua taraf dar si filarmonica,malanca dar si teatru. Muzicantii si actorii se pregatesc de pe acuma,fac repetitii sub nasul nostru dar cultura este grea,nu o pricepe orice bucovinean arogant,din Bosanci…
  Ca cum zice psalimistul,la 136:
  „La râurile Başăului,acolo am şezut si am plâns…Cum sa cântăm noi cântarea Kiorului in parlament ostil ??De te voi uita,Putere,sa mi se usuce centru-dreapta! Lipeasca-mi-se limba de gâtlej daca nu-mi voi aduce aminte de tine,sa ma bată GAZPROMUL,sa n-am parte de UE si anume de fonduri…”
  Etc.

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava