MOPAN Suceava

Reșița a găzduit la finele săptămânii trecute Campionatul Național de lupte greco-romane pentru seniori. Sportivii de la CSM Suceava pregătiți de Valerică Gherasim, Daniel Ciubotaru și Andrei Bolohan au reușit o performanță deosebită, izbutind să cucerească nu mai puțin de patru medalii. Absolut remarcabil este faptul că toți cei laureați sunt luptători foarte tineri, cu un mare viitor în acest sport, care necesită calități fizice deosebite și un caracter puternic.

Așadar, tabloul participării sucevene la Naționalele de seniori cuprinde două medalii de argint, prin Adrian Agache (21 de ani, categoria 77 de kilograme) și Bogdan Pop (18 ani, categoria 55 de kilograme), și două de bronz, prin Teodor Chira (20 de ani, categoria 130 de kilograme) și Cosmin Mihalache (18 ani, categoria 87 de kilograme).

„Sunt deosebit de mulțumit de comportarea băieților. Pot spune că s-au autodepășit, ținând cont că sunt foarte tineri și au fost nevoiți să lupte în compania unor adversari mult mai rutinați, câte 5 meciuri într-o singură zi. Este teribil de greu, credeți-mă! Și se putea obține chiar mai mult. Agache, spre exemplu, s-a consumat mult în semifinale, când a dat totul pentru a reveni fantastic de la 0-5 și a ajuns obosit în finală. Chira a pierdut un singur meci și ăla la limită, în semifinale, în fața unui adversar cu 20 de kilograme mai greu. Despre Pop și Mihalache, ce pot să mai spun, sunt doi copii extraordinar de buni și de talentați, care la vârsta de doar 18 ani au ajuns pe podium la o competiție atât de importantă. Oricum, pot spune că am făcut istorie la Reșița, în condițiile în care luptele greco-romane sucevene n-au mai cucerit 4 medalii la campionatele naționale de seniori de pe timpul lui Ceaușescu, mai exact din anul 1983”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Suceava, precum și lui Sevi Caba, de la Restaurantul Melody.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava