MOPAN Suceava

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus, jud. Suceava, au descoperit, vineri, 17 noiembrie, mai multe colete cu țigări de contrabandă în valoare 169.000 de lei. Țigările au fost găsite în apropierea frontierei de stat, într-un autoturism marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, autoturismul a fost dus la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor descoperite în acesta a rezultat cantitatea de 14.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 169.000 lei. În acest caz se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 6.700 de lei, fiind indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Tot vineri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în timpul căreia, în jurul orei 09.30 au observat, pe raza localităţii Straja, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.
Pentru reținerea bărbaților care nu s-au supus somațiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană, care a fost identificată ca fiind un minor în vârstă de 17 ani, din județul Suceava.
„Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite două colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. S-a luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 3.000 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.  Marfa, în valoare de 35.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.
În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Dosarul penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.
Tot în data de 17 noiembrie, în P.T.F. Vicşani feroviar, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional de călători, care circula pe relaţia Vadul Siret – Suceava. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în locul destinat iluminatorului unuia dintre vagoane, cantitatea de 300 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin unui sucevean în vârstă de 49 de ani, Cornel G. Ţigările în valoare de 400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul român au fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare 5.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava