MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că în urma fenomenelor meteo şi hidro periculoase produse în ultimele 24 de ore cetăţenii judeţului şi autorităţile publice locale au solicitat sprijinul pentru intervenţia structurilor de specialitate în mai multe zone ale judeţului. Florin Sienscu a explicat că în localitatea Mănăstirea Humorului a fost preluată o persoană dializată, în zona podului de pe drumul judeţean, dinspre Poiana Micului. De asemenea, au fost decolmatate canale, rigole şi podeţe în două locaţii, respectiv în localităţile Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. Un alt podeţ a fost decolmatat pe raza localităţii Ciumârna.
Sinescu a mai declarat că potrivit datelor furnizate de SGA Suceava în intervalul 14 mai 2014, ora 6.00 – 15 mai 2014, ora 6.00, s-au semnalat precipitaţii de 2,1 l/mp la staţia hidrometrică Dorna Candreni şi 46,4 l/mp la staţia hidrometrică Dolheşti.  Cotele şi debitele principalelor râuri din judeţ au fost în creştere însă nu s-a depăşit cota de atenţie.
Pe de altă parte, în după amiaza zilei de joi, drumul judeţean ce leagă localităţile Grăniceşti şi Gura Solcii a devenit impracticabil prin spălarea capetelor podului, construit din tuburi. Florin Sinescu a declarat că în aceste condiţii este monitorizat cursul de apă în zona podului de către membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar circulaţia cetăţenilor este direcţionată către o punte pietonală. O situaţie similară se înregistra pe podul din tuburi de pe drumul judeţean ce leagă Mănăstirea Humorului de Poiana Micului, în acest caz existând variantă ocolitoare prin Cacica. Cantitatea mare de precipitaţii a afectat şi drumul forestier Şoarecu, din comuna Marginea, într-o zonă în care se află 25 de case, pentru care există variantă ocolitoare, atât auto cât şi pietonală, pe un alt drum forestier. De asemenea, în comuna Voitinel, un podeţ din tuburi are capetele spălate. Circulaţia auto a fost oprită şi există o variantă pietonală ocolitoare.

„În toate aceste situaţii, structurile de intervenţie de la nivelul autorităţilor publice locale şi judeţene sunt pregătite să redea circulaţiei aceste căi de comunicaţii în momentul în care cotele apelor vor scădea. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, membrii comitetelor judeţene şi locale, trebuie să acţioneze pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo-hidrologice.  Prioritatea principală a autorităţilor publice locale şi judeţene a fost informarea cetăţenilor din zonele afectate pentru a ocoli căile de comunicaţii blocate amintite mai sus, astfel încât să nu le fie pusă viaţa în pericol”, a declarat Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava