Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind reanalizarea Scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava, în anul 2020- 2021. Ca urmare a analizei efectuate a fost aprobată modificarea scenariului de funcționare ,în sensul adoptării scenariului roșu, pentru următoarele unități de învățământ din județ cu personalitate juridică și structurile arondate. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, Școala Gimnazială “Aurelian Stanciu” și cele 6 structuri arondate din  oraș Salcea, Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Suceava Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 din Vatra Dornei.

Alexandru Moldovan a amintit că joi a fost convocată altă ședință extraordinară a Comitetului pentru Situații de Urgență, pe ordinea de zi fiind analiza contextului epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, și în special la nivelul orașului Siret. La ședința CJSU a fost invitat să participe și primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

În urma analizei efectuate, ținându-se cont de  particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, de propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31  august 2020, s-a decis ca la nivelul orașului Siret să fie suspendate  toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor.

De asemenea s-a hotărât ca toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică.

În ceea ce privește scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din orașul Siret – unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, pentru începutul anului școlar 2020-2021, acestea au fost modificate în sensul adoptării scenariului roșu pentru Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

Hotărârea CJSU adoptată în ședința din data de 17.09.2020 este aplicabilă până la diminuarea incidenței cazurilor pozitive la nivelul orașului Siret sub pragul de 1,5/1000 de locuitori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava