Concert pascal
MOPAN Suceava

În contextul generat de COVID-19, doisprezece studenți de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava fac voluntariat la Direcția de Sănătate Publică. Ei ajută medici din cabinetele școlare și lucrătorii din DSP la derularea anchetelor epidemiologice. Purtătoarea de cuvânt a DSP, Gabriela Băncilă, a declarat, la Radio Top, că Direcția de Sănătate Publică are o colaborare foarte bună cu USV, iar studenții sunt de la Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană al Facultății de Educație Fizică și Sport, specializările „Balneofiziokinetoterapie și recuperare”, respectiv, „Nutriție și dietetică”.

Gabriela Băncilă a explicat: „Este foarte important ca atunci când primim rezultatele de la laborator să identificăm cât mai repede persoanele pozitive și posibilii contacți, pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate. Toate laboratoarele au obligația prin lege să transmită la DSP listele cu toate rezultatele analizelor. Anchetele epidemiologice se desfășoară telefonic. Pacientul este cel care ne declară persoanele cu care a fost în contact direct. Contact direct este persoana cu care stai în proximitate neprotejat, fără mască, fără mănuși și la distanță mai mică de doi metri, timp de 15 minute. Atunci când mai multă lume își desfășoară activitatea într-o instituție, într-o unitate, dar poartă mască, nu este contact”.

Purtătoarea de cuvânt a DSP Suceava a adăugat: „Deși pare banal, masca și folosirea dezinfectantului fac diferența dintre a fi bolnav și a fi sănătos”. Gabriela Băncilă a menționat că DSP a solicitat primăriilor, cu precădere celei din Suceava, să detașeze medicii și asistenții din cabinetele școlare, după trecerea la învățământul online. Asistenții răspund la telefon la întrebările despre COVID, în Call-Center-ul înființat de DSP.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava