Concert pascal
MOPAN Suceava

”Situația la nivelul Spitalului Județean este mai mult decât îngrijorătoare”. Afirmația aparține managerului celei mai mari unități spitalicești din județ, Alexandru Calancea, și a fost făcută în cadrul ședinței de astăzi a deliberativului județean unde a prezentat situația privind gestionarea pandemiei covid în județul Suceava. Doctorul Calancea, care coordonează la nivel județean lupta anticovid, a arătat că problema cea mai mare o reprezintă rapiditatea cu care virusul se răspândește ceea ce pune o presiune foarte mare pe sistemul sanitar. El a propus ca soluție transformarea Spitalului Municipal Fălticeni în spital covid pentru o lună sau două dar a precizat că s-ar putea ca în final să mai fie nevoie de un spital covid. Asta pentru a da șansa Spitalului Județean Suceava să trateze pacienții noncovid acesta fiind singurul din județ care tratează toate afecțiunile.

”Noi suntem pregătiți să facem față acestui val cu materiale de protecție, dezinfectați, colaborarea cu medicii epidemiologi, circuite. Problema cu care ne confruntăm este creșterea rapidă a numărului de cazuri, de pacienți covid. Se estimează că în octombrie spre final să ajungem la dublare a numărului de cazuri. Presiunea este foarte mare pe sistemul medical. Pentru județul Suceava am creat inițial un număr de 450-500 de paturi pentru bolnavii covid iar acum avem 600 de paturi. Rata de infectare se dublează aproape la mai puțin  de șapte zile așa că în următoarele săptămâni avem nevoie de mult mai multe paturi. Propunerea mea a fost să găsim un spital, sper să nu fie vorba de două, care, să nu spun sacrificate, dar care să vină în ajutorul real al județului. Pe zona ATI avem 20 de paturi la nivelul județului. E numărul maxim. La Fălticeni am reușit două paturi în plus iar la Rădăuți încercăm să suplimentăm cu patru paturi. Trebuie să avem grijă și de pacienții concovid de aceea celelalte spitale trebuie să vină cu cât mai multe paturi covid pentru ac Spitalul Județean să trateze patologia noncovid. Am propus ca Spitalul din Fălticeni pentru o perioadă de o lună sau două să fie tranformat în spital covid. Sper că doar un spital să trebuiască să fie transformat în spital covid dar previziunile sunt sumbre și s-ar putea să fie nevoie de două spitale. E grav să vezi că nu ai unde interna pacienții covid. Organizarea anticovid din acest județ a fost dată ca exemplu la nivel național dar din păcate creșterea numărului de cazuri ne depășește de aceea trebuie să colaborăm cu toții. Va fi o lună de foc pentru spitale”, a declarat Calancea. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și-a anunțat sprijinul total financiar și logistic pentru Spitalul Județean în lupta cu pandemia.

Managerul Spitalului Județean Suceava aruncă bomba: s-ar putea ca două spitale din județ să fie transformate în spitale covid. ”Va fi o lună de foc pentru spitale”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava