MOPAN Suceava

În ultimii ani, în lumea sporturilor de echipă s-a consemnat o împărțire clară în ceea ce privește susținerea financiară, unele formații fiind susținute doar de anumiți oameni de afaceri, celelalte fiind sprijinite de comunitatea locală. Oricum ar fi, jocurile de echipă sunt destinate publicului larg și în special iubitorilor de sport din localitățile care găzduiesc aceste echipe.

Tot în ultimii ani, în România se poate observa o ascensiune a jucătorilor străini în echipele de club. În fotbal, handbal, volei, bsachet, rugby etc au apărut sportivi de alte naționalități care ridică nivelul competițiilor pentru că, nu-i așa, în sport laurii aparțin învingătorilor. Totuși, există și formații care aleg să promoveze tineri din zonele unde evoluează grupările respective. Dacă să spunem că în fotbal există echipe ca CFR Cluj sau FC Vaslui, în handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea sau HCM Constanța, în volei Remat Zalău, în rugby Farul Constanța, toate acestea bazându-se mai mult sau mai puțin pe jucători străini, sunt și grupări care se străduiesc să le țină piept doar cu localnici.

Din acest punct punct de vedere, Suceava are motive îndreptățite de mândrie. Echipa de handbal masculin CS Universitatea Suceava, cea de fotbal Rapid, cea de volei masculin CSM și cea de rugby CSM Bucovina, sunt alcătuite în proporție covârșitoare din suceveni și se descurcă onorabil în campionatele în care joacă. În mod cert există și oameni care visează la mari performanțe cu ajutorul unor sportivi din afară, la fel cum sunt și sportivi de pe alte meleaguri care au venit la Suceava, și-au făcut datoria pentru club, au îndrăgit orașul și au rămas aici.

Așadar, la finele anului 2012, iubitorii sportului sucevean pot fi mândri pentru că o parte din copiii lor joacă pentru echipele locale și o fac cu pot mai bine. Faptul că formațiile sucevene au o evoluție bună cu jucători de la nivel local, demonstrează faptul că Suceava are rezerve de talent și că se muncește la nivel de copii și juniori. Mai mult chiar, tinerii suceveni sunt pregătiți în sport de antrenori din această zonă, tehnicieni care au oferit în trecut un adevărat exemplu personal.  Dacă grupările sucevene rezistă în competițiile naționale cu jucători născuți și crescuți aici, acest lucru reprezintă, din nou o spun , un motiv de mândrie și suporterii suceveni trebuie să-i susțină pentru că acești sportivi vin dintre ei. De-a lungul anilor Suceava a avut reprezentanți în toate loturilor naționale ale României și acest lucru continuă și în prezent. O demonstrează tinerii și copiii prezenți la loturile naționale în prezent, Dorin Goian fiind de exemplu un adevărat vârf de lance.

Nu suntem pe primele locuri în campionatele de handbal, fotbal, volei sau rugby, dar putem să ne mândrim cu faptul că am reușit performanțe remarcabile cu sportivi născuți și crescuți pe meleaguri sucevene. Poate că nu suntem ca Athletic Bilbao, de exemplu, dar suntem aproape. Să ne gândim mai mult la sportivii noștri, la antrenorii noștri și să respectăm eforturile pe care le fac într-o perioadă în care se bat cu sportivi care valorează zeci de mii de euro și sunt plătiți la un nivel înalt. Să mulțumim celor care doresc să susțină în continuare sportul sucevean și să ținem capul sus atât pe teren, cât mai ales în tribune pentru că cei care ne reprezintă au rădăcini adânci în aceste pământuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava