Concert pascal
MOPAN Suceava

La sediul Palatului Administrativ din Suceava, Prefectura Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Partidei Romilor Pro Europa Filiala Suceava, a fost organizat un eveniment pentru celebrarea a 157 de ani de la Dezrobirea Romilor din România.

La manifestare au fost prezenţi subprefectul Constantin Harasim, consultantul pentru problemele romilor din cadrul Prefecturii, Alina Stan, directorul cancelariei prefectului, Cristian Şologon, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Virgil Pohoaţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, precum şi reprezentaţi ai serviciilor publice deconcentrate, mediatori şcolari, mediatori sanitari, lideri ai comunităţilor rome.

Alina Stan a precizat că data de 20 februarie 1856 reprezintă un moment istoric marcant, fiind data la care s-a semnat ultimul act prin care s-au dezrobit ultimii romi din Ţarile Române.

“Scopul acestei întâlniri a fost de a promova istoria, tradiţiile, valorile şi obiceiurile romilor, de a cunoaşte mai bine pe cei de lângă noi pe care deseori îi privim în mod diferit, de a le înţelege nevoile, şi parcursul pe care l-au avut de-a lungul istoriei”, a spus Alina Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava