Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Rădăuți a pregătit zeci de evenimente pentru ediția de anul acesta a Zilelor municipiului. Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a precizat că evenimentele vor avea loc în perioada 1 – 3 iulie, în centrul municipiului, acolo unde vor avea loc atât manifestările incluse în cadrul „Zilelor Municipiului Rădăuți”, cât și Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul”. „După doi ani în care pandemia nu ne-a permis să sărbătorim Zilele municipiului așa cum se cuvine, a venit momentul să anunțăm faptul că, în acest an, vom sărbători ca înainte de pandemie”, a spus Bogdan Loghin.
În data de 1 iulie, de la ora 10:00 va avea loc o întâlnire a reprezentanților grupurilor participante la Festivalul „Arcanul” cu reprezentanții municipalității și alte personalități din Rădăuți. Anul acesta, la festival vor participa peste 18 ansambluri artistice din șase țări, Serbia, Polinia, Turcia, Ucraina, Slovenia, Republica Moldova și România. Tot vineri vor avea loc mai multe evenimente, respectiv lansarea cărților „Criza ucraineană” și „Maghiari în Bucovina”, vernisajul expoziției taberei de pictură „Traian Postolache”, expoziția de cămăși tradiționale „Din zestrea Bucovinei”. De la ora 16:30 va începe parada cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante la festival, pe traseul Casa de Cultură – intersecție muzeu – scenă. Apoi, de la 17:30 va avea loc premierea „cuplurilor de aur” care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar de la ora 18:00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Arcanul și recitaluri de muzică populară susținute de Adriana Bucevschi, Dana Dăncilă și Alexandra Dăncilă, precum și spectacole susținute de grupurile participante la festival.
Evenimentele din ziua de 2 iulie vor începe de la ora 9:00, cu mai multe competiții sportive, respectiv campionat de lupte greco romane juniori – sala de lupte, baschet de stradă – zona pietonală Bogdan Vodă, campionat minifotbal juniori – zona pietonală Bogdan Vodă, tenis cu piciorul – zona pietonală Bogdan Vodă, campionat de tenis de masă – Școala Bogdan Vodă, cros – zona pietonală Bogdan Vodă și handbal – Școala Bogdan Vodă. Începând cu ora 15:00 va avea loc un spectacol de varietăți susținut de Orchestra Școlii de Artă Ciudei din Ucraina, după care, de la ora 17:00 va începe Festivalul Arcanul, cu spectacolele formațiilor din străinătate. De la ora 21:00 vor avea recitaluri susținute de artiști locali, printre care Sorin Costiuc Band, după care pe scenă va urca trupa Voltaj, de la ora 21:45. Ziua se va încheia cu un foc de artificii, programat să înceapă la ora 23:00.
În ultima zi a manifestărilor, duminică, 3 iulie, de la ora 12:00 va avea loc o nouă paradă a cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante la festival, pe traseul Ștefan cel Mare – scenă, după care, de la ora 14:00, va avea loc festivitatea de închidere a festivalului. Apoi, de la ora 16:00 vor avea loc spectacole de muzică populară susținute de Maria Iliuț, Călin Brăteanu și taraful, Elena Negru și Teodora Panainte, Diana Lungu și Ionela Popescu. Zilele Municipiului Rădăuți se vor termina cu spectacolele susținute de trupa Density Grace, Mario Joy și DJ Sava.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava