Ziua Eroilor a fost comemorată în municipiul Rădăuți printr-o activitate organizată de către Primăria și Consiliul Local Rădăuți, alături de Casa Municipală de Cultură.
Începând cu ora 11:30, în fața Primăriei s-a constituit coloana oficială de participanți și de la ora 12:00, în fața Monumentului Eroilor s-a desfășurat întreaga activitate. Comemorarea a debutat cu intonarea imnului de stat, interpretat de către elevii Școlii Gimnaziale “Bogdan Vodă” Rădăuți,  urmată de slujba de pomenire ținută de un sobor de preoți de la Mănăstirea Bogdana din municipiu. Au luat cuvântul în fața participanților primarul Nistor Tatar, col( r) Sticleț Simion, consilier al primarului și profesorul Mitrofan Ionel , director al Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” din Rădăuți.


Primarul Nistor Tatar i-a îndemnat pe rădăuțeni să-și folosească drepturile câștigate prin sacrificiile înaintașilor, să nu-i uite pe cei care au apărat viața cu propria viață și “să ne gândim constant la ceea ce lăsăm celor care vin în urma noastră”. În alocuțiunea rostită, primarul a subliniat faptul că “suntem responsabili să educăm, să nu permitem ca cei care au fost înaintea noastră să fie uitați, deoarece suntem datori să ne cunoaștem eroii și să îi cinstim.“


La organizarea evenimentelor de la Rădăuți au contribuit reprezentanți ai  instituțiilor administrative locale și județene, ai structurilor MAI, reprezentanți ai unităților școlare din municipiu precum și ai partidelor politice.


Manifestarea s-a bucurat și de participarea corului de elevi de la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi, îndrumat de către profesorul Abălașei Laurian, care a interpretat cântece patriotice și de participarea elevilor de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă, care sub coordonarea profesorului Alexandru Domnari au interpretat, într-o manieră inedită,  la fluiere “blockflute”,  piese cu caracter patriotic.


După susținerea alocuțiunilor și scurtul moment artistic,  a urmat depunerea de coroane din partea tuturor structurilor menționate.
La finalul manifestării, reprezentanții Primăriei alături de reprezentanți ai Asociației  Cultului Eroilor  “Regina Maria”  Rădăuți au depus coaroane de flori la Monumentele Eroilor din Cimitirul Municipal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava