MOPAN Suceava

În cadrul vizitei sale în Spania, Manuel Costescu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Investiții Străine, InvestRomania a oferit un interviu publicației El Economista (publicat luna aceasta) pe parcursul căruia a descris relația economică dintre România și Spania.

Astfel, s-a evidențiat faptul că în 2015 valoarea totală a schimburilor dintre cele două țări a atins trei miliarde de euro, cu 10% mai mult decât în anul anterior. De asemenea, Manuel Costescu a specificat faptul că în România există un nivel ridicat de interes față de investițiile venite din Spania, aceasta ocupând locul cu numărul opt în topul investitorilor străini, datorită celor aproximativ 350 de milioane de euro injectate în România anul trecut.

Întrebat care sunt sectoarele cheie ale țării noastre pentru investitorii spanioli, Manuel Costescu a transmis faptul că aceștia sunt cel mai bine reprezentați în infrastructură și energie, dar că există și alte sectoare cu mare potențial de a stârni interes precum industria automobilelor, aerospațială și IT&C.

În cadrul interviului s-au punctat și detaliile cu privire la interesele investitorilor români din Spania. “În Spania locuiesc un milion de români și acest lucru în sine evidențiază existența unei piețe. Se observă o tendință ascendentă a investițiilor românești în Spania, însă momentan aceasta este încă redusă” a declarat Manuel Costescu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Investiții Străine, InvestRomania.

Din prisma promovării României ca destinație a investițiilor străine s-a subliniat faptul că există o diferență mare între realitatea din țară și percepția despre aceasta. “Există o problemă între realitate și percepția despre țară similară celei din cauza căreia a suferit Spania în anul 2007, când era văzută precum plaja Europei, iar munca depusă de Spania pentru a rectifica acest aspect a fost impresionantă. Ar fi o oportunitate pierdută să nu profităm de creșterea de 4,2% a României”, a specificat Secretarul de Stat.

Întrebat cum ar putea fi combătută economia subterană a României, Manuel Costescu a punctat faptul că există numeroase inițiative pentru a reduce acest aspect la nivelul țării prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, precum scăderea impozitelor, încercarea de a reduce birocrația și creșterea transparenței.

InvestRomania este instituția guvernamentală ce are scopul de a oferi suport investitorilor străini în România. Obiectivul său este acela de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în România. Instituția are atribuții în coordonarea, monitorizarea și aplicarea politicii Guvernului la nivel național în domeniul promovării, marketingului, atragerii și implementării investițiilor străine.

El Economista este un cotidian spaniol, ce se concentrează în jurul subiectelor de ordin economico-financiar, lider de piață în știri despre investiții, burse și finanțe. Acesta a fost publicat pentru prima dată în data de 28 februarie 2006, fondatorii lui fiind Alfonso de Salas, Juan Gonzales și Gregorio Pena, care au lansat și El Mundo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava