Concert pascal
MOPAN Suceava

Suntem în anul 2015 şi multe lucruri s-au schimbat în bine în satele şi comunele bucovinene. La fel s-a întâmplat şi în fotbalul judeţean, ligile a IV-a şi a V-a, organizat de AJF Suceava. Au apărut garduri împrejmuitoare pe stadion, vestiare separate decente, robinete, oameni de ordine şi se şi filmează o parte din meciuri.

Din păcate, un obicei cu iz huliganic, apare ca un fel de tradiţie, „caftitul arbitrilor”. În fiecare an apare câte un mardeiaş care nu găseşte nimic mai bun de făcut decât să-şi descarce nervii pe cei care conduc partidele de fotbal. Nu de mult chiar unul din aleşii locali, de prin Vama se pare, în loc să dea un exemplu de conduită civică, s-a apucat să „încingă” un tânăr cavaler al fluierului.

În primul rând, fotbalul, dincolo de faptul că a devenit un fenomen social şi altele, este la urma-urmei un joc. La toate jocurile, sportive sau nu, cineva pierde şi cineva câştigă. Mai mult, la jocurile sportive, diferenţa este făcută de greşeli. Toată lumea greşeşte, sportivii, antrenorii, conducătorii, spectatorii şi fără îndoială şi arbitri.

Ce s-ar întâmpla în lumea asta dacă cei care greşesc şi pierd s-ar apuca la jocurile sportive să-i bată pe arbitri, cei care pierd la Casino să înceapă să-i ia la palme de dealeri şi pe cel care aruncă cu bila la ruletă sau cei pasionaţi de „păcănele”, după ce s-au lămurit că nu poate să le dea un cap în gură aparatelor, să-i ia la „bumbăcit” pe cei care le introduc creditul.

Pentru cei de pe stadioanele sucevene cărora le fierbe sângele în istalaţie avem două propuneri. Nu vrem să luăm apărarea arbitrilor, care au şi ei destule „bubiţe”, dar vrem să stopăm un fenomen care-i determină pe aceştia să se mai îndrepte către arenele de joc.

Îi invităm deci pe „smardoii” din judeţul Suceava, care nu se pot abţine la meciurile de fotbal, să încerce o dată să arbitreze un meci între două echipe de 11 furioşi. Dacă greşesc, după joc le vom face noi cunoştinţă cu un „ţapinar” local cu palma grea, pentru siguranţă.

A doua propunere este următoarea. Înainte de a pleca spre stadion, să deseneze pe peretele şurii un cerc în formă de minge pe care să scrie „loc de dat cu capul”. Apoi, să încerce de câteva ori, zdravăn, să „bage” balonul de pe perete în poartă. După câteva încercări suntem convinşi că va putea relaxat urmări un meci. Este posibil ca unora să înceapă să le placă loviturile cu capul în cercul din perete, pentru ei le recomandăm să urmărească un joc de fotbal dintr-un fotoliu de la Sasca.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava