MOPAN Suceava

Marele proiect „Nunta în Bucovina” inițiat de Consiliul Județean va fi lansat pe 15 august, de Sf. Maria, la Pârteștii de Sus, în comuna Cacica. Lansarea oficială a proiectului va avea loc începând cu ora 15:00 pe imașul Rodinii din Pârteștii de Sus. Cu acest prilej va fi prezentat oficial și filmul „Nunta în Bucovina”. În anul 2021, echipa Centrului Cultural „Bucovina”, la inițiativa Consiliului Județean Suceava, a realizat un film documentar etnografic cu privire la obiceiurile de nuntă din subzona Humor, pornind de la reconstituirea unei nunți cu toate cele trei etape principale (logodna, nunta propriu-zisă, obiceiurile de după nuntă) din perioada anilor 1960 – 1970.

Filmările au avut loc în perioada iulie-august 2021, în localitățile Botoșana și Pârteștii de Sus, aducând laolaltă gospodari de-ai locului, cunoscători ai rânduielii nunților de altădată, copii, tineri și lăutari iscusiți.

Marele proiect „Nunta în Bucovina” inițiat de Consiliul Județean va fi lansat de Sf. Maria la Pârteștii de Sus, în Cacica, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava