MOPAN Suceava

Noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a Partidului Mişcarea Populară este viceprimarul Sucevei, Marian Andronache. Acesta a fost ales la conducerea PMP Suceava în urma Conferinţei Judeţene de Alegeri, care a avut loc, astăzi, în prezența a aproape 400 de delegați din cele 72 de organizații locale. Andronache îi are alături pe Vasile Zlevoacă-prim vicepreședinte, Anca Mihaela Gâtlan-secretar general, Constantin Munteanu-secretar general adjunct și opt vicepreședinți: Sorin Andrei, Romeo Cocerhan,  Vasile Dan Dumitru, Petru Nistor Juravle, Bogdan Adrian Nicolau, Radu Constantin Reziuc, Cristian Gheorghe Sidor și Florin Șalar. Conferința a ales și opt secretari executivi și anume Andrei Marian Ciutac, Dan Deleanu, Constantin Dorel Donisan, Constantin Gabor, Luana Paula Lupușanschi, Mihai Opriș Macovei, Ilie Nacu și Raimund Johannes Onesciuc.Andronache a rămas fără contracandidat

Marian Andronache a fost singurul candidat pentru funcția de președinte al PMP Suceava. Aceasta după ce omul de afaceri George Jucan, care și-a depus candidatura, a anunțat la începutul conferinței județene de alegeri că își dă demisia din PMP. Același gest l-au făcut și membrii organizației PMP din comuna Baia, un reprezentant al acesteia depunând demisia colectivă a celor 18 membri ai filialei. În aceste condiții, Marian Andronche a fost ales președinte al PMP Suceava cu 318 de voturi pentru și șase împotrivă. La conferința județeană de alegeri a PMP Suceava au participat președintele executiv al partidului, Eugen Tomac, lideri de organizații și parlamentari din regiunea Moldova și din Bistrița Năsăud, precum și vicepreședintele la nivel național al partidului, Gabriela Dobrotă.

Tomac a stabilit ținta PMP Suceava la viitoarele alegeri: 30.000 de voturi

În deschiderea conferinței, președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, a făcut un apel la unitatea partidului și a anunțat numărul minim de voturi pe care organizația județeană ar trebui să-l obțină la viitoarele alegeri. „Nu suntem doar la o conferință pentru alegeri de funcții. Aici se stabilesc obiective care trebuie atinse, cu seriozitate și cu tratarea cu respect a colegilor. Iar lucrurile care nu ne fac cinste că nu se mai întâmple în partidul nostru. Și trebuie să convingem electoratul că PMP este altceva decât PNL sau PSD în județul Suceava. Aveți o responsabilitate uriașă să vă organizați în toate localitățile județului”, le-a transmis Eugen Tomac delegaților la conferința de alegeri. El a spus că ținta pentru PMP Suceava la viitoarele alegeri este obținerea a minim 30.000 de voturi în județul Suceava, scor care se poate obține „cu seriozitate și prin muncă”. „Pe această țintă de 30.000 de voturi vă rog să vă concentrați toată atenția. ”, a precizat Tomac. El a arătat că știa faptul că în partid sunt unii membri nemulțumiți, însă regretă faptul că „unii oameni nu înțeleg când trebuie să se oprească”. „Le transmit celor care cred că pot să facă tot felul de lucruri mărunte că nu au nici o șansă. Nu au avut curajul să vină aici să-și spună punctul lor de vedere că nu îl au”, a declarat președintele executiv al PMP.Andronache: „Am format în municipiul Suceava o echipă puternică și unită și lucrul acesta vreau să-l fac și cu organizația județeană”

După discursurile invitaților și a altăr candidați pentru funcții din conducerea PMP Suceava, Marian Andronache a declarat că primul obiectiv pe care îl va avea în calitate de președinte va fi reconstrucția imaginii publice a organizației județene. „Am format în municipiul Suceava o echipă puternică și unită și lucrul acesta vreau să-l fac și cu organizația județeană. Dinainte de alegerile locale până la aflarea rezultatelor de la alegerile parlamentare, PMP Suceava a fost o echipă, sau cel puțin așa părea, iar după aceste alegeri ceva s-a întâmplat. Lipsa de transparență, modul de cheltuire a fondurilor, neasumarea slabelor rezultate au indus tensiuni în organizație, care au răbufnit la finalul anului 2017. Sunt lucruri care trebuie amintite, dar nu vreau să intru în detalii. S-au folosit mult energii în această perioadă premergătoare alegerilor, din partea unor foști și actuali colegi, care au dispărut după locale și au reapărut acum. Dacă aceste energii ar fi fost folosite cu aceeași intensitate la alegerile parlamentare am fi avut un deputat și un senator”, a spus Andronache. El a subliniat că și-ar fi dorit să aibă contracandidat pentru președinția PMP Suceava, iar pentru a demonstra acest lucru „l-a ajutat” pe George Jucan pentru a putea candida. În acest sens, Marian Andronache a spus că i-a plătit acestuia cotizațiile restante la partid, în sumă de 2.700 de lei, astfel încât Gheorghe Jucan să poată candida.

Primarul de Pojorâta „fanionul PMP-ului în județul Suceava”

Pe de altă parte, Marian Andronache a ținut să-l salute pe primarul PMP din comuna Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, precizând că acesta este „fanionul PMP-ului în județul Suceava”. „Îi am alături pe primarul și viceprimarul stațiunii Pojorâta, pe viceprimarii din Mitocu Dragomirnei, Grănicești, Moldovița, pe consilierii locali din Vatra Dornei, Rădăuți, Suceava, Vicovu de Sus, Frasin, Vulturești, Preutești, Dărmănești, Breaza, Șerbăuți, Șcheia, Satu mare, Pârteștii de Jos, Bilca, Iacobeni și mulți alții. Aleşii locali reprezintă forţa partidului în judeţul Suceava. Pe ei trebuie să ne bazăm şi să clădim în continuare şi veţi vedea ce forţă politică va deveni PMP în judeţul Suceava”, a spus Andronache.

Andronache : ”Tot ce vă pot spune este că nu vom mai fi o filială care se zbate în jurul procentului de 4%”

El a subliniat că în calitate de preşedinte al PMP Suceava nu va fi de acord să audă expresia „lasă că merge așa”, cum se întâmpla în perioada fostei conduceri, considerând că în primul rând liderii trebuie să dea dovadă de corectitudine.  Marian Andonche a declarat că nu promite anumite procente pentru viitoarele alegeri, dar a adăugat că „tot ce vă pot spune este că nu vom mai fi o filială care se zbate în jurul procentului de 4%”. El a adăugat că PMP Suceava se va bate de la egal la egal cu PSD și PNL.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava