Concert pascal
MOPAN Suceava

Prioritățile Partidului Mișcarea Populară sunt setate pe prioritățile țării, a declarat liderul județean al PMP, Marian Andronache, candidat la Camera Deputaților,  care a arătat că este esențial ca în această perioadă de criză de sănătate publică, suprapusă cu o criză economică fără precedent dar și cu o criză din ce în ce mai evidentă politică, să ne concentrăm atenția pe câteva priorități de importanță majoră pentru fiecare român. Andronache a trecut în revistă prioritățile PMP pentru România:

  • Echipa PMP a redepus în Parlament noua lege a sănătății – o lege pe care au elaborat-o cei mai buni specialiști pe care-i avem în ceea ce privește managementul de sănătate. Dacă această lege ar fi adoptată, toți cei care, la ora actuală, au probleme de sănătate, altele decât COVID-19, n-ar mai  suferi atât de mult și nu s-ar mai simți atât de nesiguri pentru că această lege stabilește foarte clar politica în ceea ce privește resursele umane din sănătate și politica medicamentului. Este o lege care permite sistemului de sănătate să devină un sistem din ce în ce mai sigur, inclusiv pentru personalul medical. Pensiile speciale sunt un furt iar noi considerăm că este o prioritate să eliminăm pensiile speciale în primul rând pentru politicieni.
  • Reducerea numărului de parlamentari la 300. Suntem singurul partid politic care a depus în Parlament acest proiect de lege, de două ori. Nu este o chestiune de moft politic, ci pur și simplu este o chestiune de loialitate față de democrație.
  • Investim în educație. Dezvoltăm un program național de modernizare și construcție pentru creșe și grădinițe, asigurăm internet gratuit în fiecare școală și transport gratuit pentru elevi, asigurăm un computer pentru toate familiile cu venituri reduse, punem în practică un program național de relansare a școlilor de meserii. Condiționăm intrarea noastră la guvernare de crearea, cel puțin în primii doi ani de guvernare, a 1.000 de creșe în întreaga țară.
  • Sprijinim natalitatea. Creăm facilități familiilor care își doresc să aibă mai mulți copii, în așa fel încât părinții să poată să petreacă cât mai mult timp cu copiii. Este nevoie de acțiune concretă, începând de la mai multe zile libere pentru părinții care cresc copii mici până la stimulentul pe care statul trebuie să-l acorde.
  • Transparență totală în administrație pentru oprirea risipei banului public.
  • Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, mai ales în ceea ce priveşte reţeaua de autostrăzi, cu prioritate Autostrada Nordului și  Autostrada Unirii.
  • Branșarea a 80% din localități la apă-canal și extinderea rețelei de gaze la minimum 65% dintre gospodării.
  • Sprijinim agricultura românească prin sprijinirea fermierilor. Simplificăm procedurile de accesare a fondurilor europene și de obținere a subvențiilor agricole. Construim centre de colectare și comercializare pentru legume, fructe și alte produse românești, în orașele mari din județ. Încurajăm dezvoltarea de mici întreprinderi în mediul rural pentru prelucrarea produselor agricole românești.
  • Creăm locuri de muncă și sprijinim antreprenorii români prin fiscalitate redusă și predictibilitate pentru producătorii și industriașii locali.

Îi rog pe suceveni să vină la vot chiar dacă le este foarte greu să accepte că în această perioadă extrem de dură se mai poată face ceva.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava