MOPAN Suceava

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că pactul propus de PMP pentru eliminarea pensiilor speciale și reducerea la 300 de numărului de parlamentari nu a fost semnat de celelalte partide din Suceava, el făcând referire la PSD, PNL, USR și Pro România. Marian Andronache ocupă primul loc pe lista PMP Suceava pentru alegerile pentru Camera Deputaților. Andronache a spus că în data de 16 noiembrie 2020 a transmis acest pact, pentru a fi semnat, candidaților de pe primul loc de pe listele pentru Camera Deputaților și Senat ale PSD, PNL, USR și Pro România. „Nici în momentul de față nu au semnat acest pact”, a spus Marian Andronache. Liderul PMP Suceava a spus că în județul Suceava, acest pact a fost semnat doar de el și de candidatul PMP Suceava de pe primul lor pe lista pentru Senat, Doru Lefter.

„Partidul Mişcarea Populară propune candidaților care deschid listele celorlalte formaţiuni politice din judeţ la alegerile parlamentare un „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale” în perspectiva ciclului legislativ 2020 – 2024”, a precizat Marian Andronache. El a spus că acest pact a fost inițiat ținând cont de faptul că, la referendumul din 2009,  83,81% dintre români s-au declarat de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, dar și având în vedere că, potrivit ultimei cercetări a BCS, 90% dintre români vor eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300. De asemenea, liderul PMP a spus că pactul a fost inițiat în condițiile în care toţi politicienii le cer românilor să facă sacrificii pentru a trece prin criza care o traversăm

„Partidul Mișcarea Populară cere clasei politice să dea un exemplu, să își reformeze instituțiile și să înceapă chiar cu micșorarea Parlamentului și cu eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. În acest sens, propunem candidaţilor celorlalte partide semnarea prezentului document prin care viitorii parlamentari ai judeţului se angajează să susţină, la nivel legislativ, dar şi politic în cadrul propriilor formaţiuni, reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale.

Experienţa trecută ne arată că bătălia politică de la nivel local exportată la Bucureşti şi păstrarea parlamentarilor în zona de demarcaţie politică au ţinut județul și țara pe loc. Dacă toate partidele politice din judeţ îşi dau mâna, dacă parlamentarii realizează că sunt, înainte de toate, în slujba cetățenilor şi semnează acest „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”, acţionând unitar, la nivel parlamentar şi politic, aceste proiecte mult dorite de români pot deveni realitate în următorul Parlament.

PMP lansează această invitaţie către toate partidele politice din judeţ şi îşi exprimă speranţa că, în următorii patru ani, toţi politicienii din județ vor acţiona pentru binele comun al celor care îi trimit în Parlament”, a încheiat Marian Andronache.

Prezentă în cadrul aceleiași conferințe de presă, secretatul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a ținut să precizeze că toate demisiile anunțate ale unor parlamentari, pentru a nu mai beneficia de pensii speciale, sunt doar „praf în ochi”. Asta în condițiile în care, spune Ioana Constantin, demisiile nu sunt reale, având în vedere că nu s-au întrunit nici Camera Deputaților, nici Senatul și nici plenul reunit pentru a lua act de aceste demisii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava