Concert pascal
MOPAN Suceava

Există o nevoie acută de ventilatoare ca dispozitive de salvare a vieții în gestionarea infecțiilor cu COVID-19, în spitalele din toată România și mai ales la Suceava. O soluție validă de răspuns la această problemă este să le producem noi înșine.

Acest lucru este posibil, mai ales acum că Medtronic, liderul mondial în domeniul tehnologiei medicale, a anunțat că va face publice specificațiile de design pentru ventilatorul Puritan Bennett™ 560 (PB 560) pentru a permite participanților din industrii să acceseze posibilitatea de a fabrica rapid ventilatoare medicale. Ventilatorul PB 560 este deja vândut în 35 de țări din întreaga lume și este un ventilator compact, ușor și portabil, care oferă suport pentru căile respiratorii atât pentru adulți, cât și pentru copii. Poate fi utilizat în medii clinice și acasă și oferă suport respirator mobil. Producătorii, inventatorii, start-up-urile și instituțiile academice pot dezvolta rapid proiectarea și producția ventilatorului. Manualul de produs și service al ventilatorului PB 560, documentele privind cerințele de proiectare, documentele și schemele de fabricație, precum și codul de software sunt deja disponibile pe site-ul celor de la Medtronic.

Posibilitatea producției rapide de ventilatoare medicale PB 560 ar putea fi pusă în practică la fabricile Dacia și Ford, dacă Guvernul s-ar implica în impulsionarea și sprijnirea acestor companii pentru ca ele să își adapteze fluxul de producție pentru fabricarea acestor echipamente medicale. De altfel, reprezentanţii industriei auto și-au exprimat deja dorința de a contribui, de a ajuta economia românească și românii prin producția de materiale esenţiale (măşti, biocide, combinezoane) și fac parte din echipa care participă la proiectul naţional pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de COVID-19. Numai că acolo deocamdată ne aflăm la stadiul de proiect, nu există încă rezultate concrete. Medtronic ne oferă o soluție fezabilă pe care suntem datori, față de toți românii, să o luăm în seamă și să facem tot posibilul să o punem în practică. Acest lucru se întâmplă deja în Marea Britanie, unde producătorul de motoare Formula 1 de la Mercedes-Benz a proiectat un nou dispozitiv care îi poate ajuta pe bolnavii de coronavirus să respire mai ușor, și sunt multe alte asemenea exemple în Europa. Acest lucru TREBUIE să se întâmple și la noi!

Marian ANDRONACHE

vicepreședinte PMP

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava