Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat că își dorește să ajungă în Parlamentul României pentru a susține și a face toate demersurile necesare pentru aprobarea programului național de construire de creșe și grădinițe de către Consiliile Locale. Marian Adronache se află pe locul trei pe lista PMP Suceava pentru Camera Deputaților. Cu o experiență de 23 de ani în administrație, Marian Andronache nu a mai făcut politică până în această primăvară, când s-a înscris în PMP. În alegerile locale de anul acesta a fost ales consilier local, după care viceprimar al Sucevei, iar acum vrea să ajungă în Camera Deputaților. „Sunt un tehnocrat veritabil”, spune Marian Andronache despre el, adăugând că „vreau să ajung să susțin direct, prin demersuri specifice Parlamentului, legea privind obligativitatea construirii de creșe și grădinițe de către consiliile locale. Dacă nu e lege, tot timpul va fi tocmeală. Niciodată nu se va considera o prioritate construirea de creșe și grădinițe noi, așa cum nici pentru spitale construite de la zero nu se găsesc bani, deși sistemul de sănătate înghite anual șapte miliarde de euro, iar nouă ne pleacă medicii și pacienții mor cu zile”.

Marian Andronache a explicat că acest proiect prevede înființarea, de către Consiliile Locale, a cel puțin unei creșe la 15.000 de locuitori, inclusiv prin prin construirea unor anexe la grădinițele existente, astfel încât acestea să poată prelua și copii de la vârsta de 1 an. Construcția și înființarea creșelor se vor asigura din fonduri proprii locale și fonduri structurale europene.
”Știți câte creșe avem în Suceava? Una singură. Deși pare o problemă care se rezolvă în familie, soluția nu se rezolvă lăsând copiii mici în grija bunicilor sau vecinelor, căci bonele nu și le permite oricine. Soluția este ca statul, prin consiliile locale, să asigure atâtea unități de învățământ preșcolar cât e nevoie pentru comunitate. Dacă nu se ocupă statul să ofere părinților condiții pentru educația copiilor de la cele mai mici vârste, atunci statul să nu aibă pretenții mai târziu la tineri bine pregătiți, care să-l susțină prin contribuția lor. Trebuie să facem în așa fel încât să schimbăm lucrurile, să ne gândim și la viitorul generațiilor care vin după noi, nu doar la rezolvarea problemelor de azi pe mâine, pompieristic. Arde aici, dăm fuga să stingem focul, dar nu avem nicio strategie pentru ziua de mâine”, a declarat candidatul PMP Suceava pentru Camera Deputaților, Marian Andronache. Viceprimarul Sucevei a precizat că din poziția de administrator neimplicat politic nu poate „mișca” lucrurile pentru urgentarea implementării acestui proiect. „Vreau să impulsionez această schimbare de atitudine și am experiența necesară să știu și cum să fac ca lucrurile să se miște. De aceea m-a hotărât să intru în politică, Partidul Mișcarea Populară oferindu-mi cea mai bună garanție că ideile mele sunt ascultate și susținute”, încheie viceprimarul Marian Andronache, el îndemnându-i pe suceveni să meargă la vot.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava