Comenzi MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că în această calitate pe care o are, dar și ca membru în Comisia de sănătate și familie  din Camerei Deputaților va susține sprijinirea Centrelor de Asistență Psihopedagogică care vin în sprijinul familiei prin anchete și consiliere, și care pun accent în mod special pe educația parentală. Maricela Cobuz a arătat că astăzi, pe 15 mai, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Familiei, care marchează importanța familiei și vine în sprijinul valorilor familiei tradiționale românești. „Ziua Internaţională a Familiei oferă oportunitatea de a aduce la cunoștință care sunt priorităţile de promovare şi consolidare a valorilor familiei şi de a aborda mai profund problemele legate de familie din perspectiva proceselor sociale, economice, demografice și politice. Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, în anii trecuți, comunitățile din întreaga lume au inițiat o serie de evenimente de sensibilizare. Violența în familie este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea contemporană, atât la nivel internațional, cât și la nivelul României”, a precizat deputatul PSD de Suceava.
Maricela Cobuz a ținut să precizeze că actualul Guvern pune accent pe susținerea familiilor tinere, investirea în copilăria timpurie, îngrijirea sănătății, educație de calitate, precum și îngrijirea bazată pe serviciile din comunitate și serviciile de reabilitare, sprijinirea familiilor și persoanelor care îngrijesc copii, astfel încât să se asigure condițiile de bază necesare acestora și stabilitatea familiei.
Cobuz a mai spus că actualul Program de Guvernare 2017-2020 încurajează familiile să aibă și să crească cât mai mulți copii, prin acordarea unei subvenții anuale. „Astfel, se va acorda burse pentru copiii proveniți din familiile dezavantajate și se va continua sprijinirea familiilor care au în îngrijire persoane cu dizabilități”, a explicat parlamentarul sucevean. Maricela Cobuz a mai declarat că în perioada următoare, Guvernul PSD+ALDE se angajează să elaboreze un plan pentru construcția și utilizarea eficientă a 1.500 de locuințe sociale destinate familiilor dezavantajate, inclusiv valorificarea locuințelor abandonate, introducerea Programului „Prima chirie” și elaborarea, în parteneriat stat – asociații de familii.
„Se pune foarte mult accent pe violența domestică, astfel încât se dorește elaborarea unei proceduri comune de lucru la nivelul interinstituțional privind raportarea, colectarea și monitorizarea datelor în domeniu dar și prevenirea cazurilor de violență”, a precizat Maricela Cobuz. Ea a mai declarat că săptămâna trecută, pe data de 9 mai, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind revizuirea Constituției României, prin care se definește familia ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava