MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că de la începutul lunii martie 2017 vor fi eliminate comisiile de experți de la nivelul Caselor Județene de Sănătate și de la Casa Națională de Sănătate. Maricela Cobuz a precizat că aceste comisii vor fi desființate după ce actualul Guvern PSD a adoptat o hotărâre în acest sens. Ea a explicat că eliminarea comisiilor de specialitate sunt cuprinse în capitolul Politici în domeniul săntății, parte a structurii Programului de Guvernare 2017-2020, care este construit în jurul cetățeanului și nu a sistemului medical. „Scopul final al programului de guvernare este acela ca individul să nu se mai deplaseze pentru un un act medical de calitate, ci sistemul să fie construit cât mai apropape de cetățean”, a declarat deputatul PSD de Suceava, care a adăugat că „eliminarea sistemului de birocratizare privind accesul la tratament pentru pacienții din cadrul programelor naționale și pacienților cu afecțiuni cornice de tipul leucemie, limfoame, epilepsie, parkinson, boli endocrine și hormoni de creștere, boli psihice la adulți și copii, cardiologie, afecțiuni ginecologice, vine în sprijinul pacienților de a accesa rapid tratamentul adecvat”. Maricela Cobuz a mai spus că acest lucru a devenit posibil prin reducerea timpului de decizie prin desființarea comisiilor, toată decizia finală în alegerea tratamentului având-o medicul curant.
Deputatul PSD de Suceava a arătat că în calitate de medic primar pediatru la Spitalul Județean de Urgențe” Sf.Ioan cel Nou” Suceava a întâlnit situații în care procesul de decizie pentru stabilirea unui tratament a durat mai mult de o lună de zile. În aceste condiții ea a explicat că prin eliminarea comisiilor de experți de la nivelul Casei Naționale de Sănătate și a celor județene va contribuie, începând cu data de 1 martie 2017, la accesul pacientului la medicamente din momentul stabilirii diagnosticului, cu încadrarea în criteriile de eligibilitate a protocoalelor terapeutice.
„Ca urmare, prescrierea de medicamente va fi făcută de către medicul specialist, așa cum prevăd protocoalele terapeutice aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății și al președintelui CNAS 1301/500/2008 cu modificările ulterioare”, a precizat parlaemntarul PSD. Făcând referire la județul Suceava, Maricela Cobuz a declarat că în anul 2016, la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate, au funcționat nouă comisii de avizare a tratamentelor medicale în cadrul programelor naționale de sănătate, pentru oncologie și diabet, și în special pentru bolile cronice amintite anterior. De asemenea, în aceeași perioadă au beneficiat de medicamente aprobate prin comisiile pentru monitorizarea tratamentelor constituite la nivel CAS Suceava și CNAS Programul național de diabet 1.297 de persoane, cu suma de aproape 2,5 milioane de lei. Maricela Cobuz a mai spus că la programul național de oncologie au fost 41 beneficiari, cu suma de 208.682,10 lei aprobată la nivel de CAS Suceava și 114 beneficiari cu cu suma de 7.228.136,21 lei, aprobată de comisia consituită la nivel de CNAS.
„Pentru bolile cronice în județul Suceava au beneficiat 1568 de pacienți de tratament în valoare de 3.116273,88 lei cu aprobarea comisiilor la nivelul CAS Suceava și 588 pacienți cu tratament în valoare de 17.916.133,68 lei aprobate de comisiile la nivel național”, a mai precizat Maricela Cobuz. Nu în ultimul rând, deputatul PSD a precizat că această măsură a Guvernului este benefică pacientului, ea adăugând că în calitate de medic a susținut și promovat această decizie și în campania electorală. Maricela Cobuz a ținut să precizeze că în calitate de deputat și membru al Comisiei de sănătate și familie a militat pentru pentru punerea ei în aplicare încă din primul trimestru al anului 2017.

Maricela Cobuz anunță că de luna viitoare dispar comisiile de specialitate de la Casele de Sănătate, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava