MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că Institutul Cantacuzino reprezintă o prioritate pentru Guvernul PSD. Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, Maricela Cobuz a spus că trecerea acestui institut în subordinea Ministerului Apărării Naționale va asigura independența României în domeniul producției vaccinurilor dar și promovarea unor produse la export, această instituție având un rol strategic național și regional. „Repornirea și dezvoltarea activității Institutului Cantacuzino este o prioritate pentru Guvernul PSD prin Programul de Guvernare. Institutul Cantacuzino are o istorie aparte în România, iar cei 96 de ani de existență a făcut ca Institutul să fie direct implicat în cercetarea de boli transmisibile, asigurând supravegherea microbiologică și pregătirea specialiștilor în domeniile microbiologiei și imunologiei”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a explicat că timp de aproape un secol, Institutul Național de Cercetare şi Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie „Cantacuzino” a creat și a produs vaccinuri și seruri pentru diferite boli transmisibile și în același timp a publicat reviste de specialitate care au contribuit în domeniul cercetării și formării de noi specialiști.

Deputatul social democrat a mai afirmat că importanța strategică a Institutului este una și mai mare, având în vedere că este unul din cele 11 institute din lume, printre cele șapte europene, care produce vaccinul gripal, astfel încât reprezintă un sprijin important pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Pentru România, importanța Institutului este și mai mare. Numai în anul 2015, Cantacuzino avea în nomenclator 218 produse divizate în 10 grupe și subgrupe. Reluarea activității de producție în următorii ani va contribui la asigurarea de vaccinuri pe piața românească dar și la exportul de vaccinuri”, a declarat Maricela Cobuz. Parlamentarul PSD a mai precizat că finanțarea Institutului de către statul român și trecerea acestuia în subordinea MApN asigură Institutului importanța sa strategică și de securitate națională cât și producerea în următorii ani de vaccinuri pentru România, și în același timp vor fi integrate noutăți tehnologice de vârf și cele mai noi strategii din domeniul cercetării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava