MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, consideră că actualul Guvern PNL şi Ministerul Sănătăţii au datoria să adopte urgent o strategie pentru achiziţionarea de teste pentru noul coronavirus. „Întreaga lume se confruntă astăzi cu un inamic invizibil, covid-19, care provoacă decesul a sute de persoane zi de zi. Până în prezent, au fost infectați 245.987 de persoane, din care s-au vindecat 88.465 de pacienți și au murit 10.048 de oameni. Conform statisticilor, în România există în total 277 de cazuri de infecție cu virusul covid-19, 25 de persoane care s-au vindecat și nici un deces”, a arătat Maricela Cobuz. Ea a atras atenţia asupra faptului că în această perioadă, un număr foarte mare de români au revenit în țară din zonele afectate. Deputatul PSD consideră că este foarte corectă măsura de carantină sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, dar cel mai corect ar fi să putem testa fiecare persoană revenită în țară și fiecare persoană care prezină simptome respiratorii.

„România are prea puține teste pentru virusului covid-19, iar în condițiile unor testări insuficiente persoanele asimptomatice pot răspândi această infecție. Guvernanții PNL au fost preocupați în ultima perioadă de privatizarea sistemului de sănătate, de alegeri anticipate și alegerea în două tururi, în timp ce țările din Europa deja se luptau cu noi cazuri de coronavirus.

Nu este corect ca suspecții să nu fie testați doar din lipsa testelor. Este de datoria Guvernului PNL și a Ministerului Sănătății să adopte urgent o strategie privind achiziționarea de teste și echipamente necesare actului medical în condiții sigure”, a precizat Maricela Cobuz.

Ea a mai declarat că Ministrul Sănătății, Victor Costache, trebuie să comunice românilor câte teste mai sunt disponibile, iar premierul Ludovic Orban trebuie să înțeleagă că sănătatea nu are culoare politică. „Nu trebuie să mai existe personal medical lăsat fără nici o apărare în fața acestei pandemii, fără echipamente necesare, măști, mănuși, soluții dezinfectante. Aceasta ar fi trebuit să fie preocuparea liberală încă de la începutul anului 2020, nu alegerile în două tururi sau alegerile anticipate.

Guvernul PNL trebuie să ia exemplu de la aleșii locali ai PSD care au cumpărat deja aparate de testare pentru coronavirus. Autoritățile din Bistrița, Mehedinți și Maramureș au achiziționat echipamente și kituri PCR, necesare testării suspecților cu virusul covid-19”, a arătat deputatul PSD de Suceava.

„Este timpul să fim empatici cu cei din jur”

Maricela Cobuz a amintit că în Suceava, Universitatea ”Ștefan cel Mare” a oferit Spitalului Județean de Urgenţă o nouă linie de echipamente ce permite efectuarea a peste 200 de teste de mare precizie zilnic, pornind de la probe biologice recoltate de la pacienți.

„Conform decarațiilor lui Hans Kluge, director pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Europa este epicentrul pandemiei. Lipsa testelor duce la creșterea numărul cazurilor de infecție cu virusul covid-19. Identificarea contacților celor bolnavi rămâne cheia stopării răspândirii acestei boli. În lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate și lanțul infectărilor nu poate fi oprit.

Este timpul să fim empatici cu cei din jur și să nu etichetăm persoanele ca fiind victime sau cazuri de covid-19, dar și responsabili în a respecta măsurile generale recomandate de OMS. Nimeni nu s-a îmbolnăvit intenționat. Este timpul să fim mai precauți, să avem grijă de sănătatea noastră, doar astfel îi putem proteja pe cei dragi și familiile noastre”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava