Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că pe 19 mai se sărbătorește Ziua Mondială a Medicinei de Familie, la inițiativa Organizației Mondiale a Medicilor de Familie, începând cu anul 2010. Maricela Cobuz a declarat că în România, Societatea Națională a Medicilor de Familie a sărbătorit pentru prima dată această zi în anul 2013, prin manifestări dedicate medicilor de familie.
Cobuz a declarat că medicina de familie ocupă un loc foarte important în cadrul specialităților medicale, medicul de familie fiind cel mai apropiat și cunoscând cel mai bine pacienții pe care îi are în evidență.
„Guvernarea actuală PSD-ALDE, prin Legea Bugetului pe anul 2019, a alocat o creștere a veniturilor medicinei primare cu peste 22% comparativ cu anul trecut, considerând în același timp că asigurarea serviciilor medicale corespunzătoare începând cu medicul de familie va decongestiona numărul mare de cazuri din spitale care pot fi tratate la domiciliu.
De asemenea, cabinetele medicilor de familie au beneficiat de scutirea acreditării de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, ca măsură a debirocratizării sistemului”, a spus deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a mai precizat că din 2019, medicii de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ teritorială, unde nu funcționează un alt cabinet medical de specialitate de medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program de funcționare de minim 10 ore pe săptămână, prin modificarea art.75 din Legea 95/2006. „În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie, dar și în calitate de medic voi fi în permanență alături de colegii din sistemul medical, încercând soluționarea diverselor probleme din sistem”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava