MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut în ședința de plen a Camerei Deputaților, o declarație politică cu tema: ”Preocuparea pentru sănătatea cetățenilor este prioritară în actuala guvernare”.
În cadrul declarației politice, Maricela Cobuz a precizat faptul că Guvernul României a depus spre finanțare din fondurile Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 un proiect care are în vedere achiziționarea a 1.200 de ambulanțe.
Maricela Cobuz a spus că proiectul privind nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale în România prin achiziționarea a peste 1.200 de ambulanțe a fost aprobat în ședința de Guvern săptămâna trecută.
Ea a arătat că achiziția celor 1.200 de ambulanțe noi pentru serviciile județene de ambulanță și pentru SMURD va îmbunătăți capacitatea de intervenție la urgențele medicale. Maricela Cobuz a spus că prin acest proiect se vor achiziţiona 242 ambulanţe de tip A, 375 ambulanţe de tip B4x2, 505 ambulanţe de tip B4x4 şi 122 ambulanţe de tip C, în valoare totală de 476.857.000 lei, astfel fiind îndeplinită o altă măsură precizată în Programul de Guvernare.
„O altă măsură importantă adoptată pentru pacienți a fost reorganizarea Programului național de diabet zaharat derulat de CNAS și finanțat din bugetul Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate”, a declarat Maricela Cobuz, care a adăugat că „prin aprobarea noului act normativ se vor pune la dispoziția copiilor bolnavi de diabet zaharat tip I pompe de insulină care vor monitoriza și controla nivelul glicemiei. 3.600 de copii vor putea beneficia de sistemele de monitorizare continuă a glicemiei și a pompelor de insulină, potrivit datelor furnizate de către Ministerului Sănătății. Astfel, acești copii vor scăpa de numărul mare de injecții precum și de înțepăturile necesare controlului glicemic”.
Deputatul PSD de Suceava a mai spus că o altă măsură importantă se referă la bolnavii epileptici cu rezistență la tratamentul standard. Aceștia vor beneficia de dispozitivul de stimulare cerebrală profundă. Maricela Cobuz a precizat că prin introducerea acestui dispozitiv cazurile care necesitau tratament în străinătate vor putea fi rezolvate în țară.
La finalul declarației, deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a precizat că în calitate de deputat, membru în Comisia pentru sănătate și familie din Parlamentul României și medic pediatru va susține măsurile din domeniul sănătății, astfel încât pacienții din România să fie tratați și îngrijiți la standarde europene.

Maricela Cobuz: Guvernul a depus un proiect european pentru achiziționare a 1.200 de ambulanțe noi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava