MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că Guvernul României a elaborat proiectul de Hotărâre privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Dieteticienilor din România, precum și pentru completarea unor anexe din Legea nr. 200 / 2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

Maricela Cobuz a precizat că în prezent, normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului se află în curs de avizare în cadrul Ministerului, urmând a fi introduse în circuitul de avizare interministerială.

„Normele metodologice de aplicare a Legii 256/2015 reglementează modalitatea de exercitare a profesiei de dietetician cu drept de liberă practică, modalitatea de obținere a autorizaţiei de liberă practică, formarea continuă şi asigurarea profesională.

Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului, cei care doresc să exercite profesia de dietetician sau nutriționist, se pot forma doar în instituții de învățământ specializate cu programe de licență și masterat acreditate”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a amintit că în luna martie a acestui an a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică cu privire la „Importanța dieteticianului în sistemul de sănătate românesc”, și în același timp i-a adresat o interpelare ministrului sănătății, Florian Dorel Bodog, cu privire la normele metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului 256/2015.

„Mă bucur să văd că intervențiile mele susținute în Plenul Camerei Deputaților vor contribui la punerea în aplicare a acestor norme, fără de care mii de studenți nu-și pot exercita profesiile de dietetician sau nutriţionist”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava