• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, i-a solicitat ministrlui sănătății să-i spună care sunt măsurile pentru prevenirea şi combaterea exporturilor paralele de medicamente. Maricela Cobuz a spus că a făcut acest demers după ce măsurile prin care a fost interzis exportul paralel de medicamente pentru o perioadă de un an a declanşat un adevărat scandal în piaţa farmaceutică. „Ca urmare i-am adresat o întrebare Ministerului Sănătății, domnului Ministru Florian Bodog, cu privire la măsurile pentru prevenirea și combaterea exportului paralel de medicamente. În România, ca în majoritatea celorlalte țări europene, prețurile la medicamentele care se prescriu pe rețetă nu sunt libere, sunt reglementate de stat. Spre deosebire de multe alte țări europene, România are prevăzut, prin lege, cele mai mici prețuri la medicamente dintr-un lot de alte 12 țări europene. Acest fapt duce la diferențe uneori considerabile între prețul unui medicament vândut în țara noastră și prețul aceluiași medicament vândut în ţările UE. Zeci și zeci de mii de medicamente destinate pacientului român ies în fiecare lună din România, printre ele se numără unele din cele mai utilizate medicamente de către cardiaci, unele din cele mai utilizate medicamente în psihiatrie, în astm sau în diabet (insulina – medicament vital pentru astfel de pacienţi)”, a spus Maricela Cobuz. Ea a arătat că românia riscă să traverseze o criză serioasă de medicamente în condiţiile în care marii importatori de profil, preferă să întoarcă medicamentele de pe pieţele din Occident de unde au venit, pentru a le vinde la un preţ dublu sau triplu faţă de cel practicat pe teritoriul României. „Am solicitat, ca urmare, Ministerului Sănătății, un răspuns cu privire la soluţia identificată pentru prevenire şi combaterea exportului paralel de medicamente şi asigurarea necesarului pentru pacientul român”, a mai precizat parlamentarul social democrat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava