Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut marți, 5 septembrie 2018, în ședința de plen a Camerei Deputaților, o declarație politică cu tema „Anul 2018 – investiții uriașe pentru domeniul sănătății din România”.
În cadrul declarației politice, Maricela Cobuz a subliniat că Ministerul Sănătății și Guvernul PSD-ALDE a investit anul acesta în sistemul de sănătate, în modernizarea acestuia și crearea unui sistem sanitar performant.
Maricela Cobuz a spus că una dintre principalele investiții în domeniul sănătății a fost dotarea a 34 de spitale din țară cu 14 CT (Computer Tomograf), 24 aparate RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) și un sistem informatic PACS (Sistem de Comunicare și Arhivare Imagistică  – Picture Archiving and Communication System), în valoare totală de 19,8 milioane euro. Ea a amintit că și Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit în luna iunie un aparat RMN, pe care l-a dat în folosință începând cu data de 1 iulie.
În același timp, deputatul PSD de Suceava a declarat că s-au și achiziționat echipamente medicale pentru secțiile de Chirurgie Generală și Mari Arși dar și echipamente medicale pentru sistemul de telemedicină pentru UPU (Unitățile de Primire a Urgențelor) în 102 spitale din România, iar din fonduri europene nerambursabile s-a decis modernizarea cabinetelor din ambulatoriul spitalelor.
„Trebuie spus că Ministerul Sănătății a implementat șapte programe de screening, respectiv screening pentru cancer de col uterin, cancer de sân, cancer colorectal, screening pentru hepatită, pentru bolile cardiovasculare, pentru diagnosticul precoce a tuberculozei, precum și programe destinate gravidei şi copilului. Aceste programe beneficiază de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 193 milioane de euro. În același timp, la finalul lunii august, Ministerul Sănătății a achiziționat 8 unități mobile complet utilate și dotate pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin în rândul femeilor din zonele defavorizate. Aceste unități mobile au ajuns în următoarele centre naționale: Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, Institutul Regional Oncologic Iași (2 buc.),  Institutul Oncologic din București, Institutul Național Pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Ea a declarat că pe lângă investițiile în infrastructura medicală și programele naționale de sănătate, au fost crescute salariile pentru personalul medical din spitalele publice, astfel aceștia sunt primii care au ajuns la țintele salariale propuse pentru anul 2022 în Legea privind salarizarea unitară a bugetarilor.
În final, deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a ținut să precizeze faptul că investițiile uriașe pentru domeniul sănătății din România au contribuit la scăderea exodului medicilor, obiectiv menționat în Programul de Guvernare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava