Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că la inițiativa PSD, Senatul a adoptat săptămâna aceasta, cu 76 de voturi pentru și 16 abțineri, legea prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu până la 50%.

Maricela Cobuz a precizat că proiectul de lege inițiat de către PSD prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. Cobuz a mai precizat că proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. „Senatorii au decis și ca indemnizațiile de peste 7.000 de lei ale șefilor de stat să fie impozitate. În urma votului final din Senat, senatorii liberalii au fost singurii care nu au votat proiectul de impozitare a pensiilor speciale. Actul normativ urmează a fi transmis Camerei Deputaților, decizională în acest caz, iar impactul bugetar estimat pentru anul viitor este de jumătate de miliard de lei”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a explicat că potrivit actului normativ, pensiile care vor urma a fi impozitate sunt cele de serviciu de la Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, ale judecătorilor și procurorilor, personalului auxiliar din instanțe și de la INEC, funcționarilor publici parlamentari, personalului aeronautic, personalului corpului diplomatic și consular, indemnizațiile pentru limită de vârstă ale senatorilor și deputaților și cele prevăzute de Codul Administrativ și indemnizațiile foștilor șefi de stat.

„În urma adoptării de către Senat a Legii privind impozitarea pensiilor speciale, PSD a dat dovadă că dorește echitate, iar PNL a demonstrat încă o dată că dorește dezechilibru social și economic în rândul cetățenilor. Opoziția a știut doar să critice și să distrugă ceea ce Guvernul PSD a construit pentru cetățeni, fapt ce se remarcă și în declarațiile liderilor de la USR prin faptul că doresc eliminarea tichetelor de vacanță şi desființarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Trebuie să le amintim sucevenilor faptul că, din 2016 până în prezent, în guvernarea PSD s-au investit peste 2 miliarde de lei în Județul Suceava. Din totalul investițiilor, 156 de milioane de lei reprezintă investiții finalizate, peste 1,2 miliarde de lei investiții în derulare, peste 481 de milioane de lei investiții contractate, iar diferența o reprezintă investițiile finanțate de către CNI”, a declarat Maricela Cobuz.

Ea a adăugat că în județul Suceava au fost contractate investiții cu fondurile europene în valoare de peste 756 milioane lei, din care mai bine de 10 milioane de lei reprezintă proiecte finalizate, iar diferența de 746 de milioane de lei o reprezintă investiții în derulare. „Mai mult decât atât, parlamentarii PNL au depus un proiect de lege prin care ziua de sâmbătă devine zi lucrătoare. Tot ei anunță și impozitarea angajaților din domeniul IT, după ce PSD a eliminat impozitarea salariilor IT-iştilor pentru a-i menţine în ţară. Toate aceste inițiative ale opoziției vin la pachet cu dorința de dărmare a Guvernului PSD, fără a prezenta în fața cetățenilor care i-au votat în 2016 și în 26 mai 2019 vreun program de guvernare.

Cred cu tărie că românii nu s-au săturat de creșterile salariale și a pensiilor, iar PSD va continua să guverneze la fel de bine cum a făcut-o până acum, pentru România și pentru români”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava